spot_img

O Horner είχε συνομιλίες με τον Masi

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, αποκάλυψε σε δηλώσεις του πως ήρθε σε επαφή με τον πρώην Διευθυντή Αγώνων της Formula 1, Michael Masi, μετά το αμφιλεγόμενο τέλος του GP Άμπου Ντάμπι το 2021.

Ο Michael Masi δέχθηκε ισχυρή κριτική για τις αποφάσεις που έλαβε στο φινάλε του Πρωταθλήματος της Formula 1 το 2021 στο GP Άμπου Ντάμπι. Η λανθασμένη εφαρμογή του πρωτοκόλλου υπό το καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας αντιμετωπίστηκε αρνητικά από την πλειοψηφία του κόσμου του αθλήματος.

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, μίλησε στο podcast Beyond The Grid και ρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, αν έχει επικοινωνήσει με το Michael Masi, μετά το τέλος της περσινής χρονιάς στη Formula 1. Ο ίδιος απάντησε καταφατικά, αναλύοντας παράλληλα το λάθος του πρώην Διευθυντή Αγώνων στο Yas Marina Circuit το 2021.

«Ναι (έχω επικοινωνήσει μαζί του), κάποιες φορές, νιώθω πως δεν ήταν δίκαιο για τον ίδιο ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε. Πιστεύω πως θα έκανε το καλύτερο που μπορούσε ακολουθώντας τις κατευθύνσεις που είχαν ειπωθεί. Το μόνο λάθος που έκανε ήταν που δεν άφησε τα τελευταία δύο μονοθέσια που ήταν ένα γύρο πίσω να προσπεράσουν το αυτοκίνητο ασφαλείας. Τα όσα υπόλοιπα έκανε, όμως, ήταν σε απόλυτη συμφωνία με τους κανονισμούς. Ακολούθησε τις οδηγίες που χρειάστηκε ώστε να ολοκληρωθεί ο αγώνας στην πίστα σε κανονική ροή».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ιταλίας.

Ο Horner έκανε σύγκριση με τον τρόπο που ολοκληρώθηκε το GP Ιταλίας το 2022.

«Όπως είδαμε πρόσφατα στη Monza (GP Ιταλίας), κανείς δε θέλει να δει έναν αγώνα να «εξασθενεί» και να ολοκληρώνεται πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Συνεπώς, έκανε τα πάντα (Masi) για να επιστρέψει στην κανονική ροή του ο αγώνας. Εάν περιοριζόμασταν σε ολοκλήρωση πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας θα ήταν ένα φρικτό τέλος για τη σεζόν».

Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Red Bull Racing κατέκρινε τις ακραίες αντιδράσεις μερίδας ατόμων μετά το φινάλε του GP Άμπου Ντάμπι την περασμένη χρονιά.

«Νομίζω πως μετά το τέλος του αγώνα, υπήρχε ένα τεράστιο πλήθος κακομεταχείρισης προς το πρόσωπό του, ενώ έλειψαν οι απειλές ζωής προς την οικογένειά του. Κανένα άτομο δεν αξίζει να περάσει αυτά που βίωσε ο ίδιος».

Ο ανορθόδοξος τρόπος με τον οποίο ολοκληρώθηκε το Πρωτάθλημα της Formula 1 το 2021 σίγουρα είναι κάτι το οποίο δε θα ξεχαστεί εύκολα. Επιπλέον, θα συζητιέται για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε οποιαδήποτε εμφάνιση ανάλογης κατάστασης στις πίστες από εδώ και πέρα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles