spot_img

Ο Leclerc απαντά στους επικριτές της Ferrari

Η Scuderia Ferrari είχα ένα άκρως απογοητευτικό τριήμερο στο Grand Prix Ουγγαρίας και ο Charles Leclerc απαντά στις αυστηρές κριτικές που δέχτηκαν για την απόδοσή τους.

Το αγωνιστικό τριήμερο στην πίστα του Χανγκαρόρινγκ αποδείχθηκε μια ακόμα μεγάλη πρόκληση για τον Charles Leclerc στο φετινό Πρωτάθλημα της Formula 1. Ο Μονεγάσκος οδηγός εκκίνησε από την 6η θέση τον αγώνα της Κυριακής και τερμάτισε 7ος μπροστά από τον teammate του Carlos Sainz. Το αγωνιστικό πακέτο της Scuderia Ferrari δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί τα μονοθέσια στην κορυφή του grid και το έργο της ομάδας για τη συνέχεια της σεζόν γίνεται όλο και πιο δύσκολο.

Ο Leclerc παρά τις προσπάθειές του εντός πίστας έχασε πολύ χρόνο μετά από ένα πολύ αργό pit-stop, ενώ δέχθηκε ποινή πέντε δευτερολέπτων έχοντας υπερβεί την επιτρεπόμενη ταχύτητα στα pits. Ο ίδιος όμως τόνισε πως είναι λάθος να επικεντρωθούν αποκλειστικά στα αρνητικά του αγώνα.

«Το pit-stop ήταν αργό και μετά είχα ποινή πέντε δευτερολέπτων για παραβίαση του ορίου ταχύτητας στο pit lane. Οπότε ναι ήταν ένας πολύ δύσκολος και εκνευριστικός αγώνας. Πιστεύω ότι όταν σαν οδηγός θεωρείς πως κάνεις καλή δουλειά με το μονοθέσιο που έχεις κανείς δεν το παρατηρεί. Αν όμως δεν τα πας καλά τότε όλοι σου δίνουν σημασία. Είναι δύσκολο αλλά είναι μέσα στο παιχνίδι».

Μην χάσετε απόψε Τρίτη, 25/7 στις 21:00 την εκπομπή Slipstream #120 με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας. Βρείτε το link με ένα κλικ εδώ.

Η Ferrari βρίσκεται στην 4η θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών μόλις 17 βαθμούς πίσω από την Aston Martin. Με τον ρυθμό όμως που βελτιώνεται στους τελευταίους αγώνες η McLaren δεν είναι απίθανο να έχουμε μια διαφορετική εικόνα στη συνέχεια της σεζόν. Ο Μονεγάσκος οδηγός αναγνώρισε την πιθανή απειλή της βρετανικής ομάδας.

«Νιώθω ότι το αποτέλεσμα είναι πολύ χειρότερο από σε σχέση με το πώς ένιωθα. Το πρώτο stint ήταν πολύ καλό και μετά είχαμε την αργή αλλαγή που με έριξε πίσω από τον Stroll. Έπρεπε να πιέσω πολύ όταν ήμασταν πίσω από τον Perez και χάσαμε αρκετό χρόνο, όπως επίσης και στο τρίτο stint. Το μονοθέσιο ήταν οκ αλλά νιώθω ότι το αποτέλεσμα που φέραμε δεν ήταν καθόλου καλό και σε σχέση με το Norris ήμασταν πολύ πίσω».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #119 με την ανάλυση του GP Μ. Βρετανίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles