spot_img

O Leclerc φεύγει με ένα «αλλά» από τη Σαουδική Αραβία

Ο Charles Leclerc μίλησε για τον αγώνα του στη Σαουδική Αραβία και εμφανίστηκε ιδιαίτερα ευχαριστημένος, όχι όμως όπως ακριβώς θα ήθελε.

Αποστολή εξετελέσθη για τον Charles Leclerc στο Grand Prix Σαουδικής ΑραβίαςGP Σαουδικής Αραβίας: Βόλτα στην Ερυθρά Θάλασσα για τον Verstappen, καθώς ο οδηγός της Scuderia Ferrari τερμάτισε στην 3η θέση. Ο Μονεγάσκος μπορεί να εκκίνησε δεύτερος, αλλά ο η ταχύτητα της SF024 δεν του επέτρεψε να απειλήσει τους Max Verstappen και Sergio Perez που έκαναν το 1-2 για τη Red Bull Racing.

  • Μην χάσετε την Τρίτη, 12/3 στις 21:00 ώρα Ελλάδος την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του GP Σαουδικής Αραβίας και τη συζήτηση για τα «καυτά θέματα» του σπορ. Η εκπομπή θα μεταδοθεί ζωντανά εδώ.

H διαφορά του Leclerc από τον νικητή Verstappen ήταν στα 18 δευτερόλεπτα στο τέλος του Grand Prix. Αν αναλογιστούμε όμως πως ήταν στα 15 δευτερόλεπτα μακριά από τον Ολλανδό όταν πέρασε τον Lando Norris για την 3η θέση, τότε συμπεραίνουμε πως είχε καλό ρυθμό πίσω από το τιμόνι της SF-24. Μετά το «πέσιμο» της καρό σημαίας, ο Leclerc στις πρώτες του δηλώσεις, ήταν χαρούμενος με το πρώτο του βάθρο στη σεζόν.

«Είχαμε πολύ καλό ρυθμό, έκανα και τον ταχύτερο γύρο στο τέλος. Με βοήθησε το DRS, αλλά συνολικά είχα πολύ καλή αίσθηση. Ήταν ένας βαρετός αγώνας γιατί η Red Bull ήταν πολύ γρήγορη και πίσω είχαμε μεγάλη διαφορά. Κατακτήσαμε το μέγιστο αριθμό βαθμών που ήταν εφικτό. Αυτός ήταν ο στόχος και είναι φοβερό που το πετύχαμε».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του Grand Prix Μπαχρέιν και συζήτηση για τις φήμες Verstappen-Mercedes Ακούστε την πατώντας κλικ στο παρακάτω βίντεο.

Όταν ρωτήθηκε από τον David Coulthard σχετικά με το πόσο καταπονημένος ήταν μετά το τέλος του GP Σαουδικής Αραβίας, ο Leclerc απάντησε.

«Ήταν ένα βήμα προς το καλύτερο ο φετινός αγώνας. Δεν ξέρω ακριβώς το γιατί έγινε αυτό, ίσως γιατί ήμουν περισσότερο μόνος μου στην πίστα. Είναι μια από τις πίστες που σε καταπονούν περισσότερο σωματικά. Ειδικά τον αυχένα, με όλες αυτές τις στροφές υψηλής ταχύτητας. Είναι μια δύσκολη πίστα αλλά και διασκεδαστική».

Στον αγώνα της Τζέντα, ο Leclerc σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, κάτι που είχε να κάνει από το GP Αυστραλίας του 2022. Ο αγώνας στην Αυστραλία είναι ο επόμενος στο πρόγραμμα της Formula 1 και θα διεξαχθεί το τριήμερο 22-24 Μαρτίου.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles