spot_img

Ο Leclerc πιστεύει πως είχε το ρυθμό αγώνα να κερδίσει

Ο Charles Leclerc πιστεύει πως θα βρισκόταν στους διεκδικητές της νίκης στο GP Ουγγαρίας αν δεν συνέβαινε το ατύχημα στην πρώτη στροφή, το οποίο τον οδήγησε σε εγκατάλειψη.

Η εκκίνηση του GP Ουγγαρίας είχε τεράστιες ανατροπές. Στην εκκίνηση είδαμε αρκετές συγκρούσεις, από τις οποίες εγκατέλειψαν οδηγοί που είχαν αρκετές πιθανότητες για θέση στο βάθρο, όπως ο Valtteri Bottas και ο Sergio Perez. Από τα ατυχήματα, ο Max Verstappen είχε πληγωμένο μονοθέσιο, καταλήγοντας εκείνη την στιγμή στη 13η θέση.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 6 Αυγούστου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Εκμεταλλευόμενος και την επιλογή της Mercedes να μη βάλουν για pit stop τον Lewis Hamilton στο γύρο σχηματισμού στην επανεκκίνηση μετά την κόκκινη σημαία, ο Esteban Ocon με Alpine πέτυχε την πρώτη νίκη της καριέρας του.

Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Ο Charles Leclerc ήταν ακόμα ένα θύμα της εκκίνησης, όμως από τον Lance Stroll. O Καναδός έχασε τα φρένα στη στροφή 1 και οδήγησε τον οδηγό της Ferrari σε εγκατάλειψη. Με τους οδηγούς που διεκδικούν πρωτάθλημα να πέφτουν από τις πρώτες θέσεις, ο Leclerc πιστεύει πως είχε το ρυθμό να παλέψει για την κορυφή του GP Ουγγαρίας.

Κοιτάζοντας τα γεγονότα της εκκίνησης στις πρώτες θέσεις, είχα την αίσθηση πως μπορούσα να βρω τον απαιτούμενο ρυθμό για να διεκδικήσω τη νίκη. Προφανώς, μετά το ατύχημα που είχα στον πρώτο γύρο είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζουμε πού θα καταλήγαμε στο τέλος του αγώνα. Σε ό,τι αφορά τη σύγκρουση της εκκίνησης, γνωρίζω πως σε κάποιες περιπτώσεις κάποια μικρά λάθη καταλήγουν να έχουν μεγάλες συνέπειες. Παρ’ όλα αυτά, στην προκειμένη περίπτωση δεν ήταν και τόσο μικρό το λάθος. Θέλω να πω, δεν μπορούσα να δω τον Lance από τους καθρέφτες μου στο ξεκίνημα, ήταν 5 ή 6 θέσεις πιο πίσω, επομένως ήταν αρκετά παράτολμο από την πλευρά του να επιχειρήσει προσπέραση σ’ εκείνο το σημείο. Αυτά συμβαίνουν όμως στους αγώνες, η απογοήτευση είναι μεγάλη. Από τη δική μου πλευρά, ήμουν αρκετά άτυχος σε αυτό το πρώτο μέρος της χρονιάς, αυτό όμως δεν μπορεί να αλλάξει. Πρέπει να συγκεντρωθούμε για να τα πάμε καλύτερα στο δεύτερο μέρος της χρονιάς.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σε αντίθεση με τον Μονεγάσκο, ο έτερος οδηγός της Ferrari, Carlos Sainz, τερμάτισε τον αγώνα στην 4η θέση. Ανέβηκε όμως στο τρίτο σκαλί του βάθρου, μετά τον αποκλεισμό του Sebastian Vettel από τους αγωνοδίκες. Η τρίτη θέση του Sainz, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η McLaren δεν συγκέντρωσε βαθμούς στο Grand Prix Ουγγαρίας, έφερε την ιταλική ομάδα στην τρίτη θέση στους 163 πόντους, σε ισοβαθμία με τη McLaren.

Aκούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles