spot_img

O Leclerc στηρίζει τη στρατηγική της Ferrari στην Ιταλία

Ο οδηγός της Ferrari, Charles Leclerc, επιμένει πως η ιταλική ομάδα πήρε τη σωστή απόφαση, κάνοντας pitstop όταν εμφανίστηκε το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας στο GP Ιταλίας.

Ο Charles Leclerc εκκίνησε από την pole position για 8η φορά το 2022 στο GP Ιταλίας, ωστόσο ο Max Verstappen κατάφερε να πάρει τη νίκη στο «ναό της ταχύτητας», παρόλο που εκκινούσε από την 7η θέση. Η απόφαση που άλλαξε τα δεδομένα στην κορυφή ήρθε όταν εμφανίστηκε το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας στον 11ο γύρο. Η Ferrari επέλεξε να βάλει το Leclerc για αλλαγή από soft σε medium ελαστικά, αν και ο Μονεγάσκος ήταν επικεφαλής του αγώνα.

Με την επιλογή της ιταλικής ομάδας ήταν δεδομένο πως ο Leclerc θα ακολουθούσε στρατηγική δύο pitstop, σε αντίθεση με το ένα που ακολούθησε ο Verstappen, όπως και οι υπόλοιποι οδηγοί. Ο Μονεγάσκος όταν ρωτήθηκε για το αν θεωρεί πως ήταν η σωστή επιλογή αυτή, απάντησε καταφατικά.

«Ειλικρινά, νομίζω πως η πρώτη μας επιλογή ήταν να κάνουμε pitstop στο εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας. Όλοι μας είχαμε αμφιβολίες, νομίζω πως αν δεν το έκανα εγώ, τότε ο Max (Verstappen) θα το είχε κάνει. Ήμουν λίγο άτυχος, καθώς στο μέσο του pitlane το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας έφυγε. Συνεπώς, δεν επωφεληθήκαμε καθόλου που κάναμε pitstop εκείνη τη στιγμή, καθώς από εκεί και πέρα ήμασταν σε μειονεκτική θέση».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με τις τελευταίες εξελίξεις της Formula 1.

Με δεδομένη την απόδοση που είχε η Red Bull Racing στο GP Βελγίου, η Ferrari ανησυχούσε για το κατά πόσο ανταγωνιστική θα ήταν στον εντός έδρας αγώνα της στην πίστα της Monza. Η απόδοση, ωστόσο, της Scuderia κρίνεται θετικά από τον Charles Leclerc.

«Μετά το Spa (GP Βελγίου), νομίζω πως ανησυχούσαμε πως ήμασταν πολύ πίσω στο ρυθμό κατατακτηρίων, αλλά και στο ρυθμό αγώνα, συγκριτικά με τη Red Bull. Νομίζω πως αυτό το τριήμερο (GP Ιταλίας), δουλέψαμε πάρα πολύ, ιδιαίτερα στο FP1 και το FP2. Δοκιμάσαμε διαφορετικές κατευθύνσεις για το μονοθέσιο και ήταν καλύτερα από αυτό που περιμέναμε. Παλεύαμε για την pole, κάτι που ήταν έκπληξη, ενώ ο ρυθμός αγώνα ήταν, επίσης, πολύ καλύτερος. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε, επιπλέον, πως το μονοθέσιό μας ίσως να μην είναι το καλύτερο για αυτού του είδους τις πίστες, πιστεύω, όμως, πως συνολικά ήταν ένα θετικό τριήμερο».

Ο Charles Leclerc έχει, πλέον, μηδαμινές ελπίδες για το Πρωτάθλημα οδηγών το 2022 στη Formula 1. Ο Μονεγάσκος, ωστόσο, μετρά 2 συνεχόμενες παρουσίες στο podium και η τελευταία του νίκη ήταν στο GP Αυστρίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles