spot_img

Ο Mattia Binotto επιστρέφει στη Formula 1

Τη μεγάλη του επιστροφή στη Formula 1 θα πραγματοποιήσει ο Mattia Binotto, o οποίος θα αναλάβει την εργοστασιακή συμμετοχή της Audi και μάλιστα άμεσα.

O τέως επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Mattia Binotto, αναμένεται να κάνει άμεσα τη μεγάλη του επιστροφή στη Formula 1. Ο Ιταλός τεχνικός θα αναλάβει το αγωνιστικό πρόγραμμα της Audi έχοντας δύο ρόλους. Ο πρώτος είναι του Γενικού Διευθυντή και ο δεύτερος είναι του Επικεφαλής του Τεχνικού Τμήματος στο εργοστάσιο της Ελβετίας ενώ άμεσα θα αναλάβει τα ηνία της Sauber Motorsport AG.

Την Τρίτη, 23/7, η Audi ανακοίνωσε πως τόσο ο Andreas Seidl όσο και ο Oliver Hoffmann, οι άνθρωποι που μέχρι τώρα είχαν αναλάβει την προετοιμασία για την είσοδο το 2026 στη Formula 1, αποχώρησαν από τη θέση τους. Αμφότερους θα τους αντικαταστήσει ο Binotto, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του από την 1η Αυγούστου.

  • Μην απόψε, Τρίτη 23/7 στις 21:00 την εκπομπή μας για την F1 με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας. Βρείτε το link πατώντας εδώ.

Ο CEO της Audi, Gernot Döllner, δήλωσε για την απόκτηση του Binotto:

«Είμαι ενθουσιασμένος πως εντάξαμε στο δυναμικό μας τον Mattia Binotto για το φιλόδοξο πρότζεκτ μας στη Formula 1. Με την 25η εμπειρία του στη Formula 1, αναμφίβολα θα μπορέσει να συμβάλει καθοριστικά στην Audi. Στόχος μας είναι να φέρουμε ολόκληρο το αγωνιστικό μας πρόγραμμα σε ρυθμούς F1 μέσω σαφών δομών διαχείρισης, καθορισμένων ευθυνών, μειωμένων διεπαφών και αποτελεσματικών διαδικασιών λήψης αποφάσεων. Για τον σκοπό αυτό, η ομάδα πρέπει να μπορεί να δράσει ανεξάρτητα και γρήγορα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Μ. Βρετανίας και της νίκης του Hamilton πατώντας play στο παρακάτω βίντεο.

Η αποχώρηση των Seidl-Hoffmann και η αντικατάστασή τους από τον Binotto σημαίνει αυτόματα πως θα γίνουν μεγάλες αλλαγές στο πρόγραμμα της Audi σε οργανωτικό επίπεδο. Η είδηση αυτή ήρθε έπειτα από αρκετές φήμες που έκαναν λόγο για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα πως υπάρχουν εσωτερικές διαφωνίες και διαμάχες στο γερμανικό στρατόπεδο για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να προετοιμαστεί ενόψει 2025.

Η Audi θα εισέλθει στη Formula 1 2026 έπειτα από την εξαγορά της Sauber Motorsport. Για την εξέλιξη του μονοθεσίου θα χρησιμοποιεί τα υπάρχον εργοστάσιο στην Ελβετία, ενώ η μονάδα ισχύος θα εξελίσσεται στο εργοστάσιο της Γερμανίας.

Ενόψει 2025 η Sauber (από το 2026 Audi) έχει ανακοινώσει μόνο τον Nico Hulkenberg ως επίσημο οδηγό της.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Πηγή: gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles