spot_img

Ο Michael Andretti θέλει να μπει στη Formula 1 το 2024

Ο πρώην οδηγός Formula 1, Michael Andretti, προσπαθεί να μπει στον κόσμο της Formula 1, σύμφωνα με τον πατέρα του, Mario Andretti.

Ο Michael Andretti είναι ένας άνθρωπος που έχει εμπλακεί σε αρκετές διοργανώσεις με την ομάδα που φέρει την επωνυμία «Andretti Autosport». Ο πρώην οδηγός αγώνων έχει εκφράσει εδώ και πολύ και καιρό την επιθυμία του ν’ ασχοληθεί με τη Formula 1. Ωστόσο, η προσπάθειά του να εξαγοράσει την Sauber/Alfa Romeo δεν είχε επιτυχή κατάληξη. Όμως, την Παρασκευή το βράδυ μία δημοσίευση στα social media του πατέρα του και Παγκόσμιου Πρωταθλητή του 1978, Mario Andretti, έφερε στην επιφάνεια την προσπάθεια του γιου του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Mario Andretti έγραψε τ’ ακόλουθα:

Ο Michael έχει κάνει αίτηση στην FIA για να «κατεβάσει» μία νέα ομάδα Formula 1 το 2024. Η ομάδα του, Andretti Global, έχει τους πόρους και πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Αναμένει την απόφαση της FIA.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με τις τεχνικές αναλύσεις των Aston Martin, McLaren, AlphaTauri, Williams και Alfa Romeo!

Ο Michael Andretti είχε επιχειρήσει να εξαγοράσει τη Force India το 2018, πριν αυτή πωληθεί στον Lawrence Stroll και γίνει η σημερινή Aston Martin. Σύμφωνα με τη δημοσίευση του Mario, το εγχείρημα αφορά είσοδο νέας ομάδας και όχι κάποια εξαγορά υπάρχουσας, κάτι που σημαίνει πως το grid θα έχει 11 ομάδες, δηλαδή 22 οδηγούς. Υπενθυμίζεται πως η προσπάθεια αυτή είναι ιδιαίτερα δαπανηρή και όχι μόνο από οικονομικής άποψης, με το «παράβολο» που απαιτείται να είναι 200 εκατομμύρια δολάρια. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν τόσο οι εγκαταστάσεις, όσο και η εξασφάλιση συμφωνίας με προμηθευτή κινητήρων.

Τις προθέσεις του Michael Andretti επιβεβαίωσε και η ιστοσελίδα RACER. Για την ακρίβεια, έγινε ερώτηση στον ίδιο για τη δημοσίευση του πατέρα του και ο ίδιος απάντησε «Είναι αλήθεια». Εάν επιβεβαιωθεί η είσοδός της Andretti Global στη Formula 1, είναι ενδιαφέρον να διαπιστωθεί το δίδυμο οδηγών της. Ο πρώην οδηγός αγώνων είχε στο μυαλό του τον οδηγό που τρέχει στην ομάδα του στο IndyCar, τον Colton Herta.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Φαίνεται πως η προσπάθεια της Liberty Media να προσελκύσει νέες ομάδες στη Formula 1 έχει κάποια ανταπόκριση, καθώς εκτός του Michael Andretti, εδώ και καιρό υπάρχει η έντονη φημολογία για την είσοδο του Volkswagen Group. Παράλληλα, μία τέτοια κίνηση ενισχύει την παρουσία των Αμερικανών στο άθλημα. Η τελευταία είσοδος στη Formula 1 ήταν η Haas το 2016, η οποία είναι επίσης αμερικάνικη ομάδα.

Αξιολογούμε τους οδηγούς της Formula 1 για τη σεζόν του 2021.  

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles