spot_img

Ο Newey αποχωρεί από τη Red Bull

Παρελθόν από τη Red Bull Racing αναμένεται να αποτελέσει ο Adrian Newey, o οποίος θα αποχωρήσει από τους «ταύρους» σύμφωνα με το AMuS.

Μεγάλες είναι όπως φαίνεται οι εξελίξεις στον κόσμο της Formula 1, καθώς ο Adreian Newey αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τη Red Bull Racing. O κορυφαίος Βρετανός τεχνικός σύμφωνα με το AMuS πήρε την απόφαση να φύγει από την αυστριακή ομάδα στο τέλος της χρονιάς.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, ο βασικός λόγος που ο Newey οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή είναι οι εσωτερικές διαμάχες στη Red Bull Racing. Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρακολουθήσαμε έναν εμφύλιο στους «ταύρους», με τον επικεφαλής, Christian Horner και τη μαμά Red Bull να εμπλέκονται έμμεσα. Αφορμή ήταν η «Υπόθεση Horner» όμως όπως προκύπτει ήταν ένα μέρος της διαμάχης.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, πηγές αναφέρουν ότι ο πιθανότερος προορισμός του Newey είναι η Scuderia Ferrari. Εάν αποδειχθεί αυτό, βλέπουμε ακόμη μια τεράστια προσθήκη στην ιταλική ομάδα μετά τον Lewis Hamilton, ο οποίος έριξε την πρώτη μεγάλη «βόμβα» στη φετινή μετεγγραφική περίοδο.

Ακούστε τη νέα μας εκπομπή για την F1 με την ανάλυση του GP Κίνας και όλα όσα έγιναν στο τριήμερο. Ακούστε την με ένα κλικ στο παρακάτω βίντεο. 

Η Ferrari δεν είναι η μόνη στο παιχνίδι για την υπογραφή του Adrian Newey. Πριν από μερικές εβδομάδες η Aston Martin έκανε κρούση για τον 65χρονο και θέλει όσο τίποτα να αποκτήσει εκείνη τον Βρετανό. Το 2026 θα χρησιμοποιεί τους κινητήρες της Honda, κάτι που ενδεχομένως να δελεάσει τον Newey.

Ο Newey πήγε στη Red Bull Racing το 2006 και κατάφερε να μεγαλουργήσει με την αυστριακή ομάδα. Μέχρι σήμερα μετράει 7 πρωταθλήματα οδηγών και 6 κατασκευαστών, ενώ στο παρελθόν έχει κατακτήσει τίτλους με τις McLaren Racing και Williams Racing.

Εφόσον επιβεβαιωθεί η αποχώρηση του Νιούι, το ερώτημα που προκύπτει είναι αν θα είναι η μοναδική ή αν θα ακολουθήσουν και άλλα μεγάλα ονόματα όπως ο Max Verstappen.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles