spot_img

Ο Ocon κινδυνεύει με σοβαρή τιμωρία από την Alpine

O Esteban Ocon αναμένεται να υποστεί κυρώσεις από την Alpine Racing λόγω της επαφής που είχε με τον Pierre Gasly στο Μονακό.

Η Alpine F1 έφυγε από τοv αγώνα της Formula 1 στο Πριγκιπάτο με τον ένα βαθμό που της χάρισε ο Pierre Gasly. Ο Γάλλος τερμάτισε 10ος, ωστόσο στη γαλλική ομάδα γνωρίζουν πως και τα δύο της μονοθέσια θα μπορούσαν να έχουν τεθεί εκτός μάχης.

Στον πρώτο γύρο του GP Μονακό ο Esteban Ocon επιτέθηκε στον Πιέρ Γκασλί στη στροφή Πορτιέ και στην έξοδο είχαν επαφή. Το μονοθέσιο του Ocon υπέστη ζημιά και οδηγήθηκε σε εγκατάλειψη, ενώ χρειάστηκαν επιδιορθώσεις στο μονοθέσιο του Γκασλί.

Η σύγκρουση μεταξύ των δύο δεν είναι ανεκτή στις τάξεις της Alpine, με τον επικεφαλής της, Bruno Famin, να μιλά για συνέπειες στον Ocon: «Έγινε ακριβώς αυτό που δεν θέλαμε να γίνει. Θα υπάρξουν συνέπειες και έχουμε σοβαρές αποφάσεις να πάρουμε από εδώ και πέρα. Αν παλεύαμε για το βάθρο στο τέλος του αγώνα, γιατί να μην κάνει μια τέτοια κίνηση αλλά και πάλι… Όμως στον πρώτο γύρο να κάνεις τέτοια επίθεση στην Πορτιέ… Δεν ήταν το σωστό σημείο και δεν άφησε χώρο στον teammate του».

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 (9μμ) την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του GP Μονακό. Βρείτε την εκπομπή πατώντας εδώ ή στο παρακάτω βίντεο.

Ο Ocon παραδέχθηκε το λάθος του, το οποίο πλήρωσε ακριβά. Οι αγωνοδίκες του GP Μονακό έκριναν πως είχε εκείνος ευθύνη για το συμβάν και του έδωσαν 10 δευτερόλεπτα ποινής. Ωστόσο επειδή εγκατέλειψε τον αγώνα, θα μετατραπεί σε ποινή 5 θέσεων στον αγώνα του Καναδά το τριήμερο 7-9 Ιουνίου.

Παρά το βαθμό που πέτυχε ο Gasly, η Alpine υποχώρησε στην 9η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών και είναι μπροστά μόνο από τη Sauber.

Σε περίπτωση που η Alpine δεν επιτρέψει στον Ocon να πάρει μέρος στο GP Καναδά, υποψήφιοι αντικαταστάτες του είναι οι αναπληρωματικοί οδηγοί της ομάδας, Mick Schumacher και Jack Doohan.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Εμίλια-Ρομάνια πατώντας play στο παρακάτω βίντεο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles