spot_img

O Ricciardo στην AlphaTauri στη θέση του de Vries

Η Scuderia AlphaTauri ανακοίνωσε πως ο Daniel Ricciardo θα ενταχθεί στο δυναμικό της από τον επόμενο κιόλας Grand Prix.

Μόλις δέκα αγωνιστικά τριήμερα χρειάστηκαν ώστε η Red Bull να αποφασίσει να αντικαταστήσει τον Nyck de Vries στη Scuderia AlphaTauri. Ο Ολλανδός δεν έπεισε τους «ταύρους» με τις επιδόσεις του δίπλα στον Yuki Tsunoda και είναι πλέον παρελθόν από την ιταλική ομάδα.

Τη θέση του θα πάρει ο Daniel Ricciardo, ο οποίος θα αγωνιστεί στην AlphaTauri με τη μορφή δανεισμού από τη Red Bull Racing, στην οποία είναι τρίτος οδηγός. Ο Αυστραλός έχασε τη θέση του στη Formula 1 στο τέλος του 2022 έπειτα από δύο κακές σεζόν στη McLaren και θέλει πλέον να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα του στην οικογένεια της Red Bull.

Στην ανακοίνωσή της ιταλικής ομάδας αναφέρει.

«Η AlphaTauri ανακοινώνει πως ο Daniel Ricciardo θα ενταχθεί στο δυναμικό της ως δανεικός από τη Red Bull Racing για την υπόλοιπη σεζόν, αρχής γενομένης από το Grand Prix Ουγγαρίας».

Ο Ricciardo έχει οδηγήσει στο παρελθόν για την ομάδα της Φαέντσα την περίοδο 2012-2013, όταν ακόμη ονομαζόταν Toro Rosso. Τα δύο αυτά χρόνια ήταν κρίσιμα ώστε να του εξασφαλίσουν την προαγωγή στη μεγάλη ομάδα το 2014 δίπλα στον Sebastian Vettel.

Στην καριέρα του ο Αυστραλός έχει κατακτήσει 8 νίκες, με την τελευταία να είναι το Grand Prix Ιταλίας το 2021. Πλέον καλείται να επιστρέψει στο αγαπημένο του σπορ με το χειρότερο σε δυναμική μονοθέσιο όπως έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για τον κόσμο της Formula 1. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles