spot_img

Ο Rosberg «κράζει» τη Ferrari, ο Binotto απαντά

Ο πρώην οδηγός της Formula 1 και Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2016, Nico Rosberg, άσκησε κριτική στη Ferrari μετά τα τελευταία λάθη στρατηγικής της ιταλικής ομάδας στο GP Ολλανδίας.

Στον περασμένο αγώνα της Formula 1, το GP Ολλανδίας, η Ferrari για άλλη μία φορά έκανε δυσκολότερο το έργο ενός εκ των οδηγών της με τα pitstop, ένα σύνηθες φαινόμενο για τη Scuderia. Στο πρώτο pitstop του Carlos Sainz καθυστέρησε το πίσω αριστερό ελαστικό και ο Ισπανός οδηγός έμεινε ακινητοποιημένος για 10 δευτερόλεπτα στο pitlane. Το λάθος αυτό ήρθε να προστεθεί στα πολλά προηγούμενα για την ιταλική ομάδα τη φετινή σεζόν. Σε επόμενο pitstop του Sainz, οι μηχανικοί τον άφησαν να φύγει με επικίνδυνο τρόπο, κάτι που τιμώρησαν οι αγωνοδίκες με ποινή 5 δευτερολέπτων και τον έριξαν στην 8η θέση από την 5η.

Βλέποντας τα γεγονότα του GP Ολλανδίας, ο πρώην οδηγός της Formula 1 και Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2016, Nico Rosberg, μίλησε με «σκληρή» γλώσσα για τη Ferrari στο Sky Sports F1. Ο Γερμανός ισχυρίστηκε, μάλιστα, πως ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών αποδίδουν καλύτερα στα pitstop.

«Ο Mattia Binotto συνεχίζει να δηλώνει πως δε χρειάζεται να γίνουν αλλαγές και πως όλα πάνε καλά. Πότε θα έρθει όμως αυτή η ημέρα; Αυτό που συμβαίνει είναι απίθανο. Ακόμα και ομάδες της Formula 2 και Formula 3 κάνουν καλύτερη δουλειά από τη Ferrari στη στρατηγική και τα pitstop τους. Βρίσκεται ο οδηγός τους στα pit και δεν υπάρχει εκεί ελαστικό, σε κανονική ροή αγώνα. Κάποια στιγμή πρέπει πραγματικά να αρχίσουν να κάνουν αλλαγές».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του αγώνα στην Ολλανδία.

Ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, από την πλευρά του, αντέδρασε όταν ενημερώθηκε για τα σχόλια του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του 2016.

«Δε θα προχωρήσουμε σε αλλαγές, αυτή είναι μία ευθεία απάντηση στο Rosberg. Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι η σταθερότητα και να εξασφαλίσουμε πως θα βελτιωνόμαστε μετά από κάθε αγώνα. Έχουμε μία πολύ καλή ομάδα, δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό. Ήταν μία απόφαση που πάρθηκε πολύ αργά, γι’ αυτό δεν είχαμε χρόνο. Είμαι σίγουρος πως μπορούμε να βελτιωθούμε στο μέλλον. Αυτό με προβληματίζει λιγότερο από το ρυθμό του μονοθεσίου».

Για την πρόσφατη απόδοση της Ferrari έκανε σχόλιο και ο Nico Rosberg.

«Πέρα από αυτό, το μονοθέσιό τους (Ferrari) είναι λίγο πίσω σε ρυθμό, ιδιαίτερα στους αγώνες. Το είδαμε στο Spa (GP Βελγίου), το είδαμε ξανά εδώ (GP Ολλανδίας), έχουν αρχίσει να υστερούν. Συνεπώς, πρέπει να είναι βέβαιοι πως θα συνεχίσουν να εξελίσσουν το μονοθέσιο στη σωστή κατεύθυνση. Ένα από τα πράγματα που συχνά λένε κάποιοι άνθρωποι είναι πως ο Binotto είναι τεχνικός. Επομένως, κάποιες φορές θα μπορούσε κανείς να προτείνει πως χρειάζεται να το συνοδεύει μία ηγετική ομάδα, στην οποία ένας θα είναι ο τεχνικός, ενώ ένας θα είναι ο γενικός διευθυντής της εταιρίας και όλου του προσωπικού».

Η Ferrari απομακρύνθηκε από την κορυφή του Πρωταθλήματος κατασκευαστών. Η ιταλική ομάδα παραμένει στη 2η θέση, όμως η Mercedes την έχει πλησιάσει στους 30 πόντους στη βαθμολογία.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles