Την πεποίθησή του πως έχει όλα όσα χρειάζεται για να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής έχει ο George Russell, o οποίος έχει ένα στόχο στο μυαλό του για το 2026.
Ο George Russell εμφανίζεται πιο σίγουρος από ποτέ ότι διαθέτει τα προσόντα για να διεκδικήσει παγκόσμιο τίτλο στη Formula 1, μετά από μια ιδιαίτερα σταθερή και ώριμη σεζόν το 2025 με τη Mercedes-AMG Petronas.
Ο Βρετανός οδηγός εδραιώθηκε ως ο ξεκάθαρος ηγέτης της ομάδας, έχοντας δίπλα του τον rookie Kimi Antonelli, ενώ συνέχισε να συγκρίνεται θετικά με τον πρώην teammate του, Lewis Hamilton, τόσο σε βαθμούς όσο και σε νίκες τα προηγούμενα χρόνια.
Το 2025, ο Russell ήταν ο μοναδικός οδηγός –πέρα από τους τρεις βασικούς διεκδικητές του τίτλου– που κατάφερε να κερδίσει Grand Prix. Η συνέπειά του έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα κατασκευαστών από τη Mercedes, με 18 τερματισμούς στην πρώτη πεντάδα σε 24 αγώνες και μόλις έναν αγώνα εκτός βαθμών. Παράλληλα, ολοκλήρωσε 45 συνεχόμενους αγώνες χωρίς εγκατάλειψη από σύγκρουση ή λάθος, στοιχείο που υπογραμμίζει τη σταθερότητά του.
Ερωτηθείς αν το 2025 ήταν η καλύτερη σεζόν της καριέρας του στη Formula 1, ο Russell απάντησε: «Ήταν σίγουρα η πιο ολοκληρωμένη από πλευράς απόδοσης η πιο σταθερή, με τα λιγότερα λάθη. Συνολικά, ναι, ήταν».
Ο ίδιος δεν έκρυψε ότι θεωρεί τον εαυτό του ικανό να αναμετρηθεί με την κορυφή του grid:
«Ξέρω ότι μπορώ. Μπορώ να αναμετρηθώ με αυτούς τους οδηγούς. Ο Verstappen είναι προφανώς το σημείο αναφοράς αυτή τη στιγμή. Είναι ο οδηγός με τον οποίο θα ήθελα να βρεθώ απέναντι και νομίζω ότι είναι ο μόνος για τον οποίο θα υπήρχαν ερωτήματα. Είναι ο μοναδικός οδηγός στο grid με τον οποίο θα ήθελες να είσαι team-mate για να μετρήσεις πραγματικά την ανταγωνιστικότητά σου».
Δείτε τη νέα μας εκπομπή για την F1 με την ανασκόπηση όλων όσων έγιναν στην αγωνιστική σεζόν του 2025 με ένα κλικ στο παρακάτω βίντεο
Ο Max Verstappen παρέμεινε και το 2025 το μέτρο σύγκρισης, αν και η Mercedes βρέθηκε πιο κοντά στη Red Bull σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, επιτρέποντας στον Russell να διεκδικήσει νίκες σε πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Καθώς ετοιμάζεται για την όγδοη σεζόν του στη Formula 1 και την πέμπτη με τη Mercedes, ο Russell στρέφει το βλέμμα του στο παρελθόν και συγκεκριμένα στον Michael Schumacher. Ο Γερμανός χρειάστηκε πέντε χρόνια στη Ferrari πριν κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο, ανοίγοντας τον δρόμο για μια ιστορική κυριαρχία.
«Πάντα θυμίζω στον εαυτό μου τον Schumacher στη Ferrari. Του πήρε πέντε χρόνια μέχρι να έρθει ο πρώτος τίτλος. Ο κόσμος θυμάται μόνο τα χρόνια της δόξας, αλλά ξεχνά τα τέσσερα πρώτα χωρίς πρωτάθλημα».
Ο Βρετανός εξήγησε πως, από τη δική του οπτική, η δεύτερη θέση δεν αλλάζει πολλά:
«Για εμένα, το να τερματίσω δεύτερος ή εικοστός είναι σχεδόν το ίδιο. Δεν κερδίζεις. Κι αυτό είναι κάτι που έμαθα από την εποχή μου στη Williams. Είτε παλεύεις για τον τίτλο είτε όχι. Και κανείς δεν θέλει να παλεύει για τη δεύτερη θέση».
Με την αυτοπεποίθηση ενισχυμένη και τη Mercedes σε τροχιά επιστροφής στην κορυφή, ο George Russell δείχνει έτοιμος να διεκδικήσει ρόλο πρωταγωνιστή στη μάχη του τίτλου, έχοντας ξεκάθαρα στο στόχαστρο τον Max Verstappen.



