spot_img

Ο Takuma Sato κέρδισε το Indy 500 – Εγκατέλειψε ο Alonso

Μεγάλος νικητής του Indy 500 για το 2017 αναδείχθηκε ο Takima Sato σε έναν απίστευτο αγώνα, με τον Fernando Alonso να εγκαταλείπει.

Ο αγώνας πήρε την τελική του μορφή 12 γύρους πριν το τέλος, καθώς υπήρξε μια καραμπόλα 6 μονοθεσίων που έβγαλε έξω το Safety Car. Στην επανεκκίνηση, ο Max Chilton ήταν πρωτοπόρος, όμως ο Helio Castroneves της ομάδας της Penske τον πέρασε στην στροφή 3 από την εξωτερική.

Όμως λογάριασε χωρίς τον Takuma Sato της Andretti Autosport, ο οποίος στον 193ο γύρο πήρε ιδανικό slipstream και πέρασε τον Castroneves ανεβαίνοντας στην 1η θέση. Έκτοτε, ο οδηγός της Penske δεν μπόρεσε να φτάσει αρκετά κοντά, με την τελευταία του επίθεση να είναι στον 199ο γύρο. Όμως, αναγκάστηκε να αφήσει το πόδι από το γκάζι στην στροφή 1 μετά από καλή άμυνα του Ιάπωνα και έμεινε λίγο πίσω.

Στον τελευταίο γύρο, ο Castroneves έκανε την ύστατη προσπάθεια να φτάσει τον Sato, όμως ο Ιάπωνας ήταν αποφασισμένος και πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού με διαφορά 0.201s από τον Castroneves για να γίνει ο 71ος οδηγός που θα πάρει νίκη στα 500 μίλια της Indianapolis. Τρομερός αγώνας από τον οδηγό της Andretti, που πανηγύρισε την 2η του νίκη στο Indycar.

Στην 3η θέση βρέθηκε ο Ed Jones, ενώ την 10άδα συμπλήρωσαν οι Max Chilton, Tony Kanaan, Juan Pablo Montoya, Marco Andretti, Gabby Chaves και Carlos Munoz.

Ο Fernando Alonso ήταν πολύ άτυχος, καθώς στον 179ο γύρο ο κινητήρας της Honda έσπασε στο πίσω μέρος του μονοθεσίου του. Μάλιστα, ήταν ένας από τους τρεις κινητήρες Honda που έσπασαν στον αγώνα.

Ο Ισπανός ήταν εκπληκτικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ πριν την κόκκινη σημαία από το ατύχημα του Jay Howard με τον Scott Dixon, ήταν στην 1η θέση. Πραγματικά εξαιρετική εμφάνιση από τον Ισπανό δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της F1, o οποίος ήταν ένας πολύ σοβαρός διεκδικητής για την νίκη.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles