spot_img

Ο Todt προτιμάει καλύτερα μονοθέσια από τα προσπεράσματα

Ο Jean Todt μίλησε για το μεγάλο πρόβλημα της F1 τη φετινή σεζόν και τόνισε πως αξίζει να πληρώσουμε το τίμημα και να μην έχουμε προσπεράσματα.

Τα φετινά μονοθέσια μπορεί να δείχνουν πιο εντυπωσιακά και να είναι πιο γρήγορα, όμως λόγω της υψηλής κάθετης δύναμης. Έτσι, με τον τρόπο που γράφτηκαν οι κανονισμοί τα προσπεράσματα είναι κάτι παραπάνω από πανδύσκολα.

Ο Lewis Hamilton δήλωσε μετά το GP Αυστραλίας πως η κατάσταση με τα προσπεράσματα είναι η χειρότερη που έχει αντιμετωπίσει τα 10 χρόνια που είναι στην F1.

«Η κατάσταση είναι η χειρότερη που αντιμετώπισα ποτέ. Δεν θα γίνουν πιο απλά τα πράγματα. Θα είναι η ίδια κατάσταση για την υπόλοιπη σεζόν».

Ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt από τη μεριά του πιστεύει πως δεν είναι απαραίτητα κακό για το σπορ να έχει λιγότερα προσπεράσματα.

«Τα προσπεράσματα ήταν πάντα δύσκολα στους αγώνες. Θυμάμαι πριν 20-30 χρόνια που ένα μονοθέσιο ήταν 3-4 δευτερόλεπτα ταχύτερο από το άλλο, αλλά δεν μπορούσε να περάσει. Τα προσπεράσματα θα είναι πιο δύσκολα φέτος. Αλλά προσπαθούμε να βρούμε τρόπο να τα κάνουμε πιο εύκολα με το DRS ή άλλες τεχνολογίες. Οι νέοι κανονισμοί έκαναν το προσπέρασμα πιο δύσκολο, όμως μάλλον αξίζει το τίμημα αν είναι να έχουμε πιο φαρδιά μονοθέσια με περισσότερη αεροδυναμική».

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles