spot_img

Ο Verstappen ένιωθε την πίεση του Hamilton σε όλο τον αγώνα

Ο Max Verstappen παραδέχθηκε πως είχε έντονη πίεση από τον Lewis Hamilton στο GP ΗΠΑ, φτάνοντας σε ακόμα μία νίκη στο 2021.

Ο οδηγός της Red Bull Racing τόνισε πως δεν ήταν καθόλου εύκολη η νίκη του στο GP ΗΠΑ, με τον Lewis Hamilton να είναι πολύ κοντά του στους τελευταίους γύρους του αγώνα. 

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Ολλανδός κράτησε οριακά πίσω του τον Lewis Hamilton μόλις για 1,3s και πήρε μία υπερπολύτιμη νίκη στο GP ΗΠΑ. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο τον Verstappen, υπήρχε πολύ μεγάλη πίεση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και η στρατηγική που επέλεξε με την ομάδα του έφεραν σε οριακή κατάσταση τα ελαστικά του στους τελευταίους γύρους. Ο Verstappen μίλησε για τη δική του οπτική σχετικά με το GP ΗΠΑ.

Ήταν πολύ ωραίος, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα υπήρχε πίεση. Δε γνωρίζαμε πόσο γρήγορος θα μπορούσε να είναι ο Lewis (Hamilton) και πήγαμε πολύ επιθετικά με το πρώτο pit stop στην έναρξη του αγώνα. Μετά, πάλι, στο μεσαίο κομμάτι του αγώνα ο Lewis ήταν μέσα στο περιθώριο για να κάνει το undercut, οπότε έπρεπε ν’ ανταποκριθούμε και αναγκαστικά μπήκαμε στα pits και πάλι νωρίς. Και μετά, το τελευταίο κομμάτι του αγώνα ήταν πολύ μεγάλο, ειδικά με αυτήν τη ζέστη. Όμως καταφέραμε να κρατηθούμε στο τέλος όσο χρειαζόταν με τα ελαστικά ώστε να πιέσουμε με δύο γύρους ν’ απομένουν. Είχα τη Haas (Schumacher) μπροστά μου και παρέμεινε εκεί μπαίνοντας στο τελευταίο sector. Δεν ήταν εύκολο διότι τα ελαστικά μου ήταν “τελειωμένα”, όμως είναι απίστευτο που κέρδισα εδώ πέρα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Τουρκίας.

Ο Ολλανδός εξήγησε περισσότερο την κατάσταση των ελαστικών του στους τελευταίους γύρους.

Νομίζω πως έχω βρεθεί σε αυτήν τη θέση κι άλλες φορές, όπου είσαι στην πρωτοπορία με φθαρμένα ελαστικά ή στην αντίθετη περίπτωση, όταν “κυνηγάς” κάποιον που είναι μπροστά σου. Προσπάθησα να κάνω το καλύτερο που μπορούσα, επιχειρούσα να είμαι σταθερός και να βρω πρόσφυση για τα ελαστικά μου χωρίς να τα φθείρω υπερβολικά. Ναι, δεν ήταν εύκολο, όμως αυτό έκανε, στο τέλος της ημέρας, πολύ ωραία την αίσθηση της νίκης.

Τέλος, ο Max Verstappen αναφέρθηκε και στην εκκίνηση του αγώνα, όπου έχασε την πρωτιά από τον Hamilton.

Νόμιζα πως έκανα πολύ καλή εκκίνηση. Πιστεύω, όμως, πως το ίδιο έκανε και ο Lewis, πάνω-κάτω, από τη στιγμή που βρέθηκε δίπλα μου. Πήγα από την εξωτερική για ν’ αποφύγω τα προβλήματα που θα προέκυπταν από τους οδηγούς πίσω μου, καθώς είναι αρκετά στενή η κορυφή της στροφής. Απλά προσπάθησα να πάω από την εξωτερική.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Max Verstappen πηγαίνει στους επόμενους αγώνες στην αμερικάνικη ήπειρο, πίστες που παραδοσιακά βολεύουν τη Red Bull, με προβάδισμα 12 πόντων στη βαθμολογία του πρωταθλήματος οδηγών από τον Lewis Hamilton.

Δείτε το GP ΗΠΑ για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles