spot_img

O Verstappen «έβαλε στο μάτι» ρεκόρ του Hamilton

Μέχρι να τελειώσει η φετινή σεζόν της F1, o Max Verstappen μπορεί να ξεπεράσει ένα προσωπικό ρεκόρ που έχει ο μεγάλος του αντίπαλος, Lewis Hamilton.

Η κυρίαρχη σεζόν που απολαμβάνει φέτος ο Max Verstappen στη Formula 1 του επέφερε το 3ο παγκόσμιο πρωτάθλημα, καθώς έχει σημειώσει ένα ρεκόρ 17 νικών (και συνεχίζει). Ωστόσο, οι κατατακτήριες φαίνεται να μην είναι το δυνατότερο σημείο του Ολλανδού καθώς, δεδομένου του μονοθεσίου και του ανταγωνισμού απ’ τον ομόσταυλό του, έχει χάσει 9 pole σε 20 αγώνες. Παρόλο που φέτος, έσπασε το ρεκόρ των περισσότερων νικών σε μία σεζόν, δεν θα καταφέρει να σπάσει και το αντίστοιχο των pole position, ένα ρεκόρ που κατέχει ο Sebastian Vettel από το 2011 με το εντυπωσιακό 15/19.

Το ρεκόρ των pole που μπορεί να σπάσει φέτος ο Verstappen, είναι αυτό του Lewis Hamilton. Μπορεί ο Βρετανός να έχασε στις λεπτομέρειες και έπειτα από πολλά προβλήματα αξιοπιστίας τον τίτλο του 2016, ωστόσο εκείνη τη σεζόν κατάφερε να πάρει 12 pole position σε 21 αγώνες, που αποτελεί μέχρι και σήμερα το προσωπικό του ρεκόρ σε αριθμό pole σε μία σεζόν.

Ο Verstappen λοιπόν, έχοντας ήδη 11 στη συλλογή του φέτος, μπορεί με άλλη μία pole στα δύο εναπομείναντα Grand Prix να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Hamilton ή και να το περάσει, αν κατακτήσει και τις δύο.

Εάν ο Verstappen πάρει την pole position και στους δύο αγώνες στο Λας Βέγκας και στο Άμπου Ντάμπι, θα ισοβαθμήσει στην τρίτη θέση με τους Ayrton Senna (1988 και 1989) και Alain Prost (1993). Μπροστά από τους δύο θρύλους είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 1992 Nigel Mansell, ο οποίος κατάφερε να πάρει 14 pole position κατά τη διάρκεια της σεζόν που στέφθηκε πρωταθλητής, κατακτώντας τον τίτλο του πίσω απ’ το τιμόνι της Williams FW14B.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Βραζιλίας. Για περισσότερα πατήστε στο παρακάτω βίντεο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles