spot_img

Οι Verstappen και Hamilton έδωσαν τη μάχη των μισθών στο 2023

Μία από τις ελάχιστες μάχες που έδωσαν οι Max Verstappen και Lewis Hamilton στη φετινή χρονιά ήταν εξωαγωνιστική και ήταν χρηματικού χαρακτήρα.

Οι οδηγοί της Formula 1 εκτός από επιτυχίες εντός πίστας κοιτούν να κερδίζουν κι εκτός. Ανέκαθεν επεδίωκαν να μεγιστοποιήσουν και τις απολαβές τους από τις ομάδες και να πετύχουν όλους τους στόχους που προβλέπουν την καταβολή μπόνους από τις ομάδες.

Το αποτέλεσμα είναι να εισπράττουν κάθε χρόνο δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, τα οποία δικαιολογούν με τις επιδόσεις τους εντός πίστας. Ποιος οδηγός όμως εισέπραξε τα περισσότερα χρήματα στην αγωνιστική σεζόν του 2023;

Η απάντηση είναι προφανής αλλά παράλληλα πολυσύνθετη. Το Forbes δημοσίευσε τη λίστα με τους 10 πιο ακριβοπληρωμένους οδηγούς της Formula 1 για τη φετινή χρονιά και στην κορυφή της βρίσκεται ο Max Verstappen.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κατέκτησε ακόμη μία κορυφή καθώς θα πάρει συνολικά 70 εκατομμύρια δολάρια. Ο βασικός του μισθός είναι στα 45 εκατ. δολάρια, αλλά τα μπόνους του λόγω των επιτυχιών που είχε, ανέρχονται στα 25 εκατ. δολάρια.

Ακούστε την εκπομπή μας για τη Formula 1, Slipstream #131, με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι. Πατήστε εδώ για να την ακούσετε. 


Έτσι, ξεπέρασε τον Lewis Hamilton της Mercedes-AMG, o οποίος θα λάβει μόλις 55 εκατομμύρια δολάρια για τις υπηρεσίες του στη φετινή χρονιά. Ωστόσο η λίστα δεν αναφέρει κάποιο μπόνους από τη γερμανική ομάδα προς τον Βρετανό. Τρίτος είναι ο Fernando Alonso της Aston Martin, ωστόσο η διαφορά του έναντι των δύο προηγούμενων είναι αρκετά μεγάλη. Ο Ισπανός, δύο φορές πρωταθλητής εισέπραξε για τη φετινή του χρονιά 34 εκατομμύρια δολάρια, με 10 εξ’ αυτών να είναι μπόνους.

Οι διαφορές στα μισθολόγια των οδηγών είναι αρκετά μεγάλες. Σύμφωνα με τη λίστα, τρεις οδηγοί στην πρώτη 10άδα έχουν εξαψήφιο αριθμό απολαβών από τις ομάδες τους. Συνολικά, πληρώνονται το εξωπραγματικό ποσό των 258 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθεί η λίστα μισθών των 10 πιο ακριβοπληρωμένων οδηγών της Formula 1 για το 2023 συν τα μπόνους που έλαβαν.

  1. Max Verstappen – 45 + 25 εκατ. δολάρια
  2. Lewis Hamilton – 55 εκατ. δολάρια
  3. Fernando Alonso – 24 + 10 εκατ. δολάρια
  4. Sergio Perez – 16 + 10 εκατ. δολάρια
  5. Charles Leclerc – 14 + 5 εκατ. δολάρια
  6. Lando Norris – 5 + 10 εκατ. δολάρια
  7. Carlos Sainz – 8 + 6 εκατ. δολάρια
  8. George Russell – 4 + 5 εκατ. δολάρια
  9. Pierre Gasly – 5 + 4 εκατ. δολάρια
  10. Oscar Piastri 3 + 5 εκατ. δολάρια

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles