spot_img

Παρέμβαση Elkann: «Δεν θέλουμε ξανά κάτι σαν το Άμπου Ντάμπι του 2021 και ποινή Sainz»

Η Ferrari πιστεύει ότι η Formula 1 μπορεί να είναι πιο αυστηρή και συνεπής με ορισμένους από τους κανονισμούς της, φωτογραφίζοντας τον αμφιλεγόμενο πρώτο τίτλο του Max Verstappen.

Ο πρόεδρος της Ferrari, John Elkann, δήλωσε ότι η FIA πρέπει να παρέχει «περισσότερη σαφήνεια» σε ορισμένους κανόνες της Formula 1. Ο Ιταλός επεσήμανε θέματα όπως ο παρθενικός τίτλος του Max Verstappen στην F1 το 2021, τον οποίο κέρδισε εν μέσω μιας αμφιλεγόμενης επανεκκίνησης του αυτοκινήτου ασφαλείας.

Η διεύθυνση αγώνα επέτρεψε μόνο στα μονοθέσια μεταξύ του πρωτοπόρου του αγώνα Lewis Hamilton και του δεύτερου Verstappen να κάνουν unlap εαυτό τους, με τον Verstappen στη συνέχεια να προσπερνά τον Hamilton στον τελευταίο γύρο για να εξασφαλίσει τον πρώτο του τίτλο. Το θέμα έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις πιο αμφιλεγόμενες διαμάχες στη σύγχρονη ιστορία της F1, με τον Elkann να τονίζει ότι τέτοιες καταστάσεις δεν μπορούν να επαναληφθούν. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ferrari.

«Από τη μία πλευρά, υπάρχουν πολλές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο συμβαίνει η εξέλιξη των τεχνολογιών, η σημασία του να μην υπάρχει αποτύπωμα άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Στο πλαίσιο αυτό, είναι σημαντικό να μπορούμε να ορίσουμε τη σαφήνεια σχετικά με τους κανόνες και τις εφαρμογές. Δεν θες να συμβούν πράγματα όπως το Άμπου Ντάμπι του 2021, πώς κατέληξε. Δεν θες να έχεις καταστάσεις όπως αυτές εδώ στο Βέγκας, όπου τιμωρείσαι 10 θέσεις [χωρίς δικό σου λάθος, αναφερόμενος στο πέναλτι του Carlos Sainz]. Επομένως, από ρυθμιστική άποψη όσον αφορά τους κανόνες και τις εφαρμογές και όσα είδαμε με τα ανώτατα όρια προϋπολογισμού, αυτοί είναι τομείς στους οποίους θα θες να έχεις περισσότερη σαφήνεια».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του Grand Prix Λας Βέγκας. Για περισσότερα πατήστε στο παρακάτω βίντεο. 

Από τότε που ο Verstappen πήρε τον παρθενικό του τίτλο στη F1 το 2021, η Red Bull κυριαρχεί με τον Verstappen να προσθέτει άλλα δύο πρωταθλήματα στο όνομά του από τότε. Ο Ολλανδός έχει μια άκρως επιτυχημένη σεζόν φέτος κερδίζοντας 18 από τους 21 αγώνες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα. Ο Elkann έδωσε τα εύσημά του στη Red Bull για την απόδοσή της φέτος, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι κάτι θα πήγαινε στραβά εάν άλλες ομάδες δεν μπορούν να μειώσουν τη διαφορά. Αναλυτικότερα είπε:

«Αν κυριαρχούν, σημαίνει ότι είναι πραγματικά καλοί και αυτό είναι θετικό γιατί το άθλημα φιλοδοξεί να πιέσει πραγματικά για να πάρει το καλύτερο και αυτό είναι που ευδοκιμούμε και φιλοδοξούμε. Αν δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να μειώσει τη διαφορά, αυτό δεν είναι καλό. Πολλές διαφορετικές θέσεις θα μπορούσαν να βγουν από [τον τελευταίο αγώνα στο] Άμπου Ντάμπι και αυτό είναι καλό και διασκεδαστικό. Όσο πιο ανταγωνιστικό είναι, αναμφίβολα τόσο καλύτερο είναι».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles