spot_img

Πέντε εντυπωσιακά και μη στατιστικά της Formula 1 για το 2022

H Formula 1 το 2022 είδε ορισμένους οδηγούς να πραγματοποιούν πολλά ρεκόρ και να σημειώνουν ιδιαίτερα στατιστικά, εντυπωσιακά και μη. 

Σε μια άκρως χορταστική σεζόν της Formula 1 όπου είδαμε άλλους οδηγούς να μονοπωλούν συστηματικά στην κορυφή και άλλους να παλεύουν για την βαθμολογική δεκάδα αυτά είναι μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα στατιστικά για το 2022.

Όντας πλέον στην ανάπαυλα για τη χειμερινή περίοδο, όλοι έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στο 2023. Όμως ποιοι είναι αυτοί που κατάφεραν να κάνουν ορισμένα αξιοσημείωτα στατιστικά για το 2022. Η απάντηση ακολουθεί παρακάτω.

Alexander Albon: Όπως όλα δείχνουν οι οδηγοί της Williams είχαν την τιμητική τους στο φετινό Πρωτάθλημα. Ο Albon έκανε μια πολύ ικανοποιητική επιστροφή στην Formula 1 το 2022 και πέραν από βαθμούς κατάφερε να σημειώσει ένα αξιοθαύμαστο ρεκόρ. Στο Grand Prix Αυστραλίας έτρεξε και τους 57 γύρους του αγώνα με το ίδιο σετ ελαστικών σκληρής γόμας της Pirelli συνολικά 300.846km.

Nicholas Latifi: Ο οδηγός της Williams Racing κατάφερε για μια ακόμα χρονιά να κλέψει τις εντυπώσεις, ίσως όμως με το πιο το απογοητευτικό στατιστικό του 2022. Ο Καναδός οδήγησε τους 966 από τους 1.155 συνολικά γύρους, που ολοκλήρωσε σε μια σεζόν με 22 αγώνες, στις τελευταίες πέντε θέσεις. Σχεδόν οι διπλάσιοι γύροι από κάθε άλλο οδηγό του grid.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #104 με όλες τις τελευταίες εξελίξεις της Formula 1. 

Kevin Magnussen: Η απρόσμενη pole position του Magnussen στο Grand Prix Βραζιλίας είναι αναμφισβήτητα ένα από τα highlight του Πρωταθλήματος. Ο Δανός χάρισε στην Hass την παρθενική pole της ομάδας και έγινε το 106ος οδηγός στην Formula 1 των 30 ετών και άνω που κατακτά pole position μετά τον Mark Webber το 2009.

Sebastian Vettel: Στην τελευταία του σεζόν στην Formula 1 ο 4-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έχασε οριακά την ευκαιρία να συμπληρώσει 300 συνολικά αγώνες ως οδηγός πριν πει και επίσημα το μεγάλο αντίο. Στο ξεκίνημα του Πρωταθλήματος ο Vettel έχασε δυο αγώνες λόγω Covid και έκλεισε αυτό το μεγάλο κεφάλαιο στην καριέρα του με 299 αγώνες.

George Russell: Ο Russell, στην πρώτη του σεζόν στη Mercedes-AMG, έκανε κάτι που μόνο ο Φερνάντο Αλόνσο έχει πετύχει στο παρελθόν. Ο νεαρός Βρετανός τερμάτισε περισσότερες φορές μπροστά από τον Λιούις Χάμιλτον σε Grand Prix (σκορ 11-9).

Valtteri Bottas: Ο Φιλανδός οδηγός της Alfa Romeo έχασε τις περισσότερες θέσεις κατά μέσο όρο στο πρώτο γύρο του αγώνα από κάθε άλλο οδηγό του grid. Συνολικά ο Bottas έχασε 32 θέσεις εκκινώντας και στους 22 αγώνες της σεζόν.

Max Verstappen: Ο Verstappen κέρδισε 15 Grand Prix κατά τη διάρκεια της σεζόν, αριθμός που είναι νέο ρεκόρ για τη Formula 1. Επίσης σημείωσε νέο ρεκόρ βαθμών (454 στο σύνολο), ενώ ισοφάρισε το ρεκόρ νικών εκκινώντας εκτός της πρώτης 10άδας, που είχε ο John Watchon.

Lewis Hamilton: Ο Hamilton από τη μεριά του για πρώτη φορά στην καριέρα του δεν κατάφερε να κερδίσει τουλάχιστον ένα Grand Prix σε μία σεζόν. Επιπλέον έμεινε για πρώτη φορά στην καριέρα του δίχως pole position, ενώ εκκίνησε μόλις μία φορά από την πρώτη σειρά.

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τις ομάδες της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles