spot_img

Perez: «Ο Max άσκησε τεράστια πίεση, αλλά άντεξα»

Ο Sergio Perez δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του μετά τη δεύτερη νίκη στην καριέρα του στους δρόμους της πόλης του Μπακού, αναγνωρίζοντας το γεγονός πως το αυτοκίνητο ασφαλείας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα.

Η Red Bull Racing κυριάρχησε και στο GP Αζερμπαϊτζάν, σημειώνοντας το τρίτο 1-2 σε τέσσερις αγώνες στο Πρωτάθλημα του 2023 στη Formula 1. Ο Sergio Perez ήταν αυτή τη φορά νικητής στην πίστα του Μπακού, επιστρέφοντας στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου μετά την Jeddah και το GP Σαουδικής Αραβίας.

Αμέσως μετά τη λήξη του GP Αζερμπαϊτζάν, ο Sergio Perez έκανε ένα πρώτο σχόλιο για τον αγώνα, αναφερόμενος στο ρόλο που έπαιξε η εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας στους πρώτους γύρους.

«Όντως αυτό που συνέβη πραγματικά ήταν υπέρ μας. Καταφέραμε να μείνουμε στη ζώνη του DRS και να διατηρήσουμε την πίεση προς τον Max (Verstappen). Εκτιμώ πως η φθορά των ελαστικών ήταν καλύτερη για εμάς στο πρώτο σκέλος, φαινόταν να τα πηγαίναμε καλύτερα. Έπειτα, το αυτοκίνητο ασφαλείας εμφανίστηκε, όλοι άλλαξαν ελαστικά και ήταν ένας ακόμα αγώνας με hard ελαστικά».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #111 για τον κόσμο της Formula 1. 

Ο «Checo» ρωτήθηκε, επίσης, για την έκβαση που θα μπορούσε να έχει το GP Αζερμπαϊτζάν, σε περίπτωση που μετά το pitstop βρισκόταν πίσω από τον teammate του, Max Verstappen:

«Νομίζω πως η μεταξύ μας διαφορά ήταν πολύ μικρή, πιέσαμε στο μέγιστο σήμερα. Και οι δύο είχαμε μικρές επαφές με τον τοίχο, καθώς πιέζαμε στην πίστα. Η πίεση που μου άσκησε ο Max ήταν πραγματικά μεγάλη, ήταν όμως κάτι που καταφέραμε να ελέγξουμε».

Ο Μεξικανός σχολίασε περαιτέρω τις στιγμές στις οποίες κινδύνευσε να χτυπήσει στις μπαριέρες στην πίστα του Μπακού.

«Ήμουν τυχερός, ειδικότερα με το εμπρός δεξί μου ελαστικό, το οποίο δεν έσκασε».

Η νίκη του Sergio Perez στο GP Αζερμπαϊτζάν τον έφερε σε απόσταση μόλις 5 πόντων από τον επικεφαλής του Πρωταθλήματος οδηγών, Max Verstappen. Ο «Checo» γίνεται ο πρώτος οδηγός που κερδίζει για δεύτερη φορά στην πίστα του Μπακού, από το 2016, όταν και αυτή μπήκε στο πρόγραμμα αγώνων της Formula 1.

Δείτε το GP Ιταλίας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles