spot_img

Perez: «Όνειρό μου έγινε πραγματικότητα»

Ο Sergio Perez μετά τη νίκη του στο GP Μονακό δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για τη νίκη που κατέκτησε στους στενούς δρόμους του Πριγκιπάτου.

Η στρατηγική της Reb Bull Racing αποδείχθηκε το κλειδί της επιτυχίας τους στο Grand Prix Μονακό με τον Sergio Perez να είναι ο μεγάλος νικητής ενός επεισοδιακού αγώνα και την ομάδα να αυξάνει την διαφορά της στην κορυφή.

Οι καιρικές συνθήκες άλλαξαν δραματικά τα σενάρια εντός πίστας στο ιστορικό Μονακό. Η έντονη βροχή ανακάτεψε την τράπουλα στο grid εκκίνησης και η στρατηγική των pit stop για την αλλαγή ελαστικών ήταν που στο τέλος καθόρισε τον νικητή. Στο pitwall της Reb Bull Racing αποφάσισαν την κατάλληλη στιγμή να καλέσουν τους δυο οδηγούς για την πρώτη αλλαγή σε intermediate ελαστικά. Μια καθοριστική απόφαση για την έκβαση του αγώνα.

Ο Μεξικανός σημείωσε την τρίτη νίκη της καριέρας τους στην Formula 1, η πρώτη του στην φετινή σεζόν, και φυσικά δεν έκρυψε την χαρά του στο τέλος του αγώνα.

«Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και κάθε οδηγός θέλει να κερδίσει έναν αγώνα σ’ αυτή την πίστα. Ήταν αρκετά δύσκολο ειδικά προς το τέλος είχαμε αρκετή φθορά στα ελαστικά, έπρεπε να είμαι πολύ προσεκτικός και να μην κάνω λάθη λίγο πριν τον τερματισμό και υπό την πίεση του Carlos [Sainz]».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ισπανίας.

Αντίστοιχα, η στρατηγική της Scuderia Ferrari ήταν καταστροφική στερώντας από τον Charles Leclerc να πετύχει ένα βάθρο στην πατρίδα του. Ο Carlos Sainz τερμάτισε στην δεύτερη θέση και παρά το γεγονός ότι ο Perez είχε μεγάλη φθορά στην ελαστικά δεν κατάφερε να απειλήσει στους τελευταίους γύρους. Στις δηλώσεις του ο Perez δήλωσε περιπαιχτικά πως παρά την δυσκολία με την φθορά ήταν πανέτοιμος να συνεχίσει την μάχη.

«Ήθελα να μπω πίσω στο μονοθέσιο και να τρέξω ακόμα έναν αγώνα, αφού κιόλας τα ελαστικά είχαν αρχίσει να έχουν καλύτερο πάτημα. Τόσο μεγάλος ήταν ο ενθουσιασμός μου για την νίκη αυτή. Είμαι πάρα πολύ περήφανος να φέρνω τόση χαρά στην χώρα μου και είμαι σίγουρος πως ο Pedro Rodríguez [πρώην μεξικανός οδηγός της Formula 1] νιώθει την ίδια περηφάνια».  

Η Reb Bull βρίσκεται στην κορυφή του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών με 195 βαθμούς, ενώ παράλληλα ο Max Verstappen αύξησε την διαφορά του από το Leclerc στους 9 βαθμούς.

Δείτε το GP ΗΠΑ για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles