spot_img

Πιθανή η διεξαγωγή Sprint Race στην εξωτερική χάραξη του Bahrain

Η διοργανώτρια αρχή του Bahrain International Circuit δηλώνει πως υπάρχει ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί, κατ’ εξαίρεση, η εξωτερική της χάραξη για το πρώτο Sprint Race του Πρωταθλήματος του 2022.

Το Πρωτάθλημα του 2021 στη Formula 1 είχε τη διεξαγωγή τριών αγώνων με το format του Sprint Race, το οποίο περιλάμβανε έναν μικρότερο αγώνα 100 χιλιομέτρων για τον καθορισμό της σειράς εκκίνησης του κυριακάτικου αγώνα. Ενόψει της ερχόμενης σεζόν, τα Sprint Races πιθανότατα θα αυξηθούν σε 6, ενώ παράλληλα υπάρχει και η σκέψη για τροποποίηση του format στα συγκεκριμένα αγωνιστικά τριήμερα. Για την ακρίβεια εξετάζεται, μεταξύ άλλων, το ενδεχόμενο να γίνει πιο «αυτόνομο» το Sprint Race και να μην επηρεάζει τη σειρά εκκίνησης του αγώνα της επόμενης ημέρας.

Διαβάστε επίσης: Απαρατήρητες ομάδες της Formula 1 – 1970s

Δεν υπάρχει ακόμη επιβεβαίωση για τους αγώνες στους οποίους θα πραγματοποιηθεί Sprint Race. Ωστόσο, ο εναρκτήριος αγώνας του 2022, το GP Bahrain, φημολογείται πως θα είναι μέσα στις επιλογές της Formula 1. Από τον προηγούμενο μήνα υπήρχε η πληροφόρηση πως στην πίστα υπάρχει η δυνατότητα να διεξαχθούν οι ελεύθερες δοκιμές, οι κατατακτήριες, αλλά και ο αγώνας στη συνηθισμένη χάραξη που χρησιμοποιείται από το 2004, και το Sprint Race να διεξαχθεί στην εξωτερική χάραξη. Η τελευταία φιλοξένησε αγώνα το 2020 (GP Sakhir), όπου ο Sergio Perez πέτυχε την παρθενική του νίκη, ενώ ο George Russell πραγματοποίησε το (έκτακτο) ντεμπούτο του στη Mercedes.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και την ανασκόπηση του 2021.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της πίστας του Bahrain, Salman Bin Isa Al-Khalifa, μίλησε για τις σκέψεις της Formula 1 σχετικά με τον αγώνα του 2022 και το format που αυτός θα έχει:

Θεωρητικά, μπορούμε να το κάνουμε και θα υποστηρίξουμε οτιδήποτε μας ζητήσει η Formula 1. Είναι όπως το 2020, όταν μας ζητήθηκε να οργανώσουμε δύο αγώνες: είχαμε την εξωτερική χάραξη και το κάναμε. Συνεπώς, ναι θα το υποστηρίξουμε. Όμως, αναφορικά με αυτά τα ζητήματα, από την πλευρά των ομάδων, πάντα θα υπάρχουν ερωτήσεις σχετικά με το πώς γίνεται ν’ αγωνιστούν αρχικά στη μία πίστα και μετά στην άλλη. Επομένως, θα περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις (Formula 1 – ομάδες) σε πρώτη φάση.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Το GP Bahrain είναι ο εναρκτήριος αγώνας της σεζόν του 2022 και έχει ημερομηνία διεξαγωγής τις 20 Μαρτίου. Κατά συνέπεια, η απόφαση για το format του τριημέρου, αλλά και οι επιπλέον λεπτομέρειες, αναμένεται ν’ ανακοινωθούν σύντομα.

Δείτε τις 3Η του Spa για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Αντοχής GT.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles