spot_img

Πώς ο Norris βοήθησε τον Piastri να κερδίσει στο Μπακού

Η McLaren Racing λειτούργησε άκρως αποτελεσματικά ως ομάδα στο Μπακού, με τον Lando Norris να παίζει καθοριστικό ρόλο στη νίκη του Oscar Piastri.

Τα «papaya rules» δημιουργήθηκαν ώστε στη McLaren Racing να βοηθήσουν τον Lando Norris να διεκδικήσει το πρωτάθλημα οδηγών απέναντι στον Max Verstappen. Στο Grand Prix Αζερμπαϊτζάν εφαρμόστηκαν από την ανάποδη, με τον Βρετανό να έχει υποστηρικτικό ρόλο στον Oscar Piastri ώστε να φτάσει στη νίκη.

Ο Βρετανός καθυστέρησε τον Sergio Perez της Red Bull που είχε μόλις βγει από τα pits με φρέσκο σετ ελαστικών. Αυτό βοήθησε τον Piastri να μείνει μπροστά από τον Μεξικανό όταν έκανε τη δική του αλλαγή ελαστικών.

Η βοήθεια του Norris στον Piastri ήταν τόσο σημαντική για τη McLaren, που ο επικεφαλής της, Andrea Stella, δήλωσε πως η μισή αξία της νίκης ανήκει στον Βρετανό:

«Ο Perez έκανε το undercut και δίχως τη βοήθεια του Lando, ο Perez θα ήταν στην πίστα μπροστά από τον Oscar κι έτσι ο αγώνας θα είχε εξελιχθεί πολύ διαφορετικά. Πιστεύω πως το 50% της αξίας της νίκης του Όσκαρ ανήκει στον Lando και αυτό δείχνει την προσέγγισή μας ως ομάδα. Είχαμε συζητήσει πριν το τριήμερα πως θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε είτε τον έναν είτε τον άλλο οδηγό. Θέλουμε να μεγιστοποιήσουμε την απόδοσή μας κάθε τριήμερο και αν ένας οδηγός μπορεί να βοηθήσει τον άλλο, τότε θα το κάνουμε».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση της νίκης του Oscar Piastri στο GP Αζερμπαϊτζάν στο παρακάτω βίντεο.

Πράγματι, η βοήθεια του Norris ήταν υπερπολύτιμη για τον Piastri . Εάν ο Αυστραλός είχε βγει από τα pits πίσω από τον Perez, τότε ίσως δεν είχε τη δυνατότητα να επιτεθεί και να περάσει τον Charles Leclerc της Ferrari.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την ομάδα του Automotonews να αναλύει τους λόγους που η Red Bull Racing δεν κυριαρχεί πλέον στη Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles