spot_img

Πού θα δούμε Αγώνες Sprint το 2023

H Formula 1 θα πραγματοποιήσει έξι Αγώνες Sprint το 2023, με τα Grand Prix όπου θα φιλοξενήσουν το διαφορετικό αυτό φορμάτ να είναι πλέον γνωστά. 

Οι Αγώνες Sprint θεσπίστηκαν στον κόσμο της Formula 1 το 2021, όμως δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν, ούτε τους οδηγούς, ούτε τους θεατές. Οι αγώνες αυτοί, έχουν διάρκεια 100 χιλιομέτρων και διεξάγονται το Σάββατο, μία ημέρα πριν το Grand Prix. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι κατατακτήριες δοκιμές να μεταφέρονται την Παρασκευή, ώστε όλο το αγωνιστικό τριήμερο να είναι γεμάτο δράση.

Το 2023 η Formula 1 σκοπεύει να αυξήσει τον αριθμό των Αγώνων Sprint από τρεις σε έξι. Όπως αποκαλύπτει το BBC, η Liberty Media έχει εντοπίσει τα Grand Prix στα οποία επιθυμεί να προσθέσει τα σπριντ.

Ο πρώτος Αγώνας Sprint θα διεξαχθεί στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ θα ακολουθήσουν αυτοί σε Αυστρία και Βέλγιο – πριν δηλαδή το καλοκαιρινό διάλειμμα. Στο δεύτερο μισό της σεζόν, θα δούμε το φορμάτ αυτό σε Κατάρ, ΗΠΑ και Βραζιλία.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #103 με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, η Formula 1 ήθελε να διεξάγει Αγώνα Sprint στη Σαουδική Αραβία, όμως οι απαιτήσεις της βρήκαν τους Σαουδάραβες ιδιαίτερα διστακτικούς. Σε περίπτωση όμως που αλλάξουν τα δεδομένα, τότε δεν αποκλείεται να αντικαταστήσει το σπριντ του Κατάρ.

Ο Max Verstappen κέρδισε δύο Αγώνες Sprint φέτος, σε Ίμολα και Αυστρία, ενώ ο George Russell κέρδισε τον τελευταίο που διεξήχθη στη Βραζιλία. H έναρξη του πρωταθλήματος του 2023 στη Formula 1, θα πραγματοποιηθεί στο Μπαχρέιν στις 5 Μαρτίου.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles