spot_img

Πρωταθλητής στο China GT Championship ο Alex Fontana

Ο Alex Fontana πανηγύρισε το πρωτάθλημα με τη Phantom Pro Racing, έπειτα από μια καταπληκτική και γεμάτη επιτυχίες χρονιά.

Ο τίτλος κρίθηκε στον τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος, όταν στο πρώτο αγώνα, ο ελληνοελβετός οδηγός, μαζί με τον teammate του, Chris Chia στη #5 Mercedes AMG GT4 πήραν τη νίκη και ήθελαν ένα καλό αποτέλεσμα στον αγώνα της Κυριακής. Ο δεύτερος αγώνας ήταν αρκετά τρελός, με παρεμβάσεις από το Safety Car να κάνουν τον αγώνα πολύ δύσκολο.

Στο πρώτο μισό, ο Fontana πήρε τη πρωτοπορία αλλά όταν παρέδωσε τη θέση του στον Chia, εκείνος έπεσε εκτός βάθρου. Όμως δύο ποινές για τα αυτοκίνητα των Ross Gunn και Charlie Fagg τη τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, έφεραν το #5 σε θέση ασφαλείας και πήραν το πρωτάθλημα έπειτα από έναν αγώνα θρίλερ. Στη τελική βαθμολογία, το πλήρωμα της Phantom Pro Racing πήρε το πρωτάθλημα στη GT3 κατηγορία για 2,5 βαθμούς.

Το automotonews.gr επικοινώνησε με τον Alex Fontana μετά τη μεγάλη του αυτή επιτυχία και ήταν παραπάνω ενθουσιασμένος για τη κατάκτηση του τίτλου.

Το συναίσθημα είναι καταπληκτικό. Όλη τη χρονιά δίναμε μια μεγάλη μάχη. Η ομάδα φέτος ήταν εντελώς καινούργια, ο teammate μου ήταν αρκετά άπειρος οπότε έπρεπε να δουλέψουμε πάρα πολύ μαζί και να βελτιωθούμε. Είναι εξαιρετικό συναίσθημα να κερδίζουμε στη πρώτη μας προσπάθεια, τόσο για εμένα αλλά και για την ομάδα. Κερδίσαμε 4 αγώνες, πήραμε πολλές pole position και βάθρα. Ήταν πολύ συναρπαστικό, γιατί μέχρι και 2 λεπτά πριν το τέλος δεν ξέραμε τι θα γίνει, νομίζαμε πως χάσαμε, αλλά τελικά καταφέραμε να θριαμβεύσουμε κυριολεκτικά στο τέλος.

Όσο για το μέλλον του στη Κίνα, ο Fontana επιβεβαίωσε στο automotonews.gr πως θα επιστρέψει το 2020 στο China GT Championship, όμως σε διαφορετική κατηγορία.

Θα επιστρέψω την επόμενη χρονιά στο China GT Championship και αυτή τη φορά θα οδηγώ μια ολοκαίνουργια Mercedes AMG GT3 και ελπίζω να τα πάω εξίσου καλά. Όμως, περιμένω να μάθω τι θα γίνει στην Ευρώπη, σε ένα άλλο αγωνιστικό πρόγραμμα που θα αγωνιστώ.

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles