spot_img

Red Bull: «Ικανότατος στο ρόλο του ο Masi»

Ο Αγωνιστικός Διευθυντής της Red Bull, Jonathan Wheatley, αναφέρθηκε στην έρευνα της FIA και τον Michael Masi για τα γεγονότα του τελευταίου αγώνα της περσινής σεζόν.

Το GP Άμπου Ντάμπι αποτέλεσε το φινάλε του Πρωταθλήματος του 2021 και είχε τον χαρακτήρα του «μεγάλου τελικού». Ωστόσο, η νίκη του Max Verstappen στον τελευταίο γύρο και η κατάκτηση του Παγκόσμιου Τίτλου στους οδηγούς επισκιάστηκε από τους λανθασμένους χειρισμούς του Διευθυντή Αγώνων, Michael Masi. Η έρευνα της FIA έχει ξεκινήσει, σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πάρθηκε αυτή η απόφαση. Τα αποτελέσματά της θα δημοσιευτούν στις 18 Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης: Red Bull και Honda συνεχίζουν μαζί μέχρι το 2025

Ο Αγωνιστικός Διευθυντής της Red Bull, Jonathan Wheatley, αναφέρθηκε και αυτός στην έρευνα της FIA, σε εμφάνισή του στην εκπομπή The Jack Threlfall Show (εκπομπή στο YouTube). Ο Βρετανός μηχανικός υπογράμμισε τη σημασία που έχει για το άθλημα το πόρισμα της έρευνας και συνέκρινε τον τέως διευθυντή αγώνων, Charlie Whiting, με τον Michael Masi.

Είναι πολύ σημαντικό η FIA να διεξάγει την έρευνά της και να συνεργαστεί με τις ομάδες γι’ αυτή. Πρέπει, επίσης, όλοι μας ν’ αποδεχτούμε οποιοδήποτε αποτέλεσμα προκύψει από την έρευνα. Εάν κοιτάξουμε περιεκτικά τη Διεύθυνση Αγώνων, είναι ένας πολύ δύσκολος ρόλος για τους αγωνοδίκες, αλλά και για τον Διευθυντή Αγώνα. Για παράδειγμα, ο Charlie Whiting είχε συνοχή στις αποφάσεις του. Ήξερε πότε να σου πει να σωπάσεις και πότε να σε βοηθήσει. Ήταν ένας φοβερός άνθρωπος. Νομίζω πως η FIA άργησε να συνειδητοποιήσει την πραγματική του αξία. Νομίζω πως ο Michael Masi, με την κατάλληλη υποστήριξη, είναι ένας ικανότατος Διευθυντής Αγώνων. Κάναμε συνεχώς συζητήσεις για τη συνέπεια των αποφάσεων των αγωνοδικών στη διάρκεια της σεζόν, σαν τους ανθρώπους που βλέπουν ποδόσφαιρο και θα ήθελαν το ίδιο από τους διαιτητές και δεν είναι πάντα αυτή η ουσία.

Ακούστε την πρώτη εκπομπή “Slipstream” του 2022 με τα τελευταία νέα της Formula 1.

Ο Jonathan Wheatley περιέγραψε στη συνέχεια τη «μεγαλύτερη εικόνα» της κατάστασης.

Φυσικά και όλοι θα επιθυμούσαμε να γίνει πολύ ξεκάθαρη η κατάσταση. Είχαμε αυτή την καταπληκτική, πρωταρχική φιλοσοφία του «αφήστε τους ν’ αγωνιστούν», αυτό όντως είναι μία φιλοσοφία. Έπειτα έχεις το «άσπρο» και το «μαύρο» των κανονισμών, οι οποίοι συχνά καθορίζουν τι ποινές υπάρχουν, δεν υπάρχει περιθώριο για «ευελιξία». Νομίζω πως αυτοί είναι οι τομείς του αθλήματος που πρέπει να προέρχονται από την κορυφή της ιεραρχίας. Χρειάζεται να προέλθουν από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΠΣΜΑ), το οποίο χρειάζεται να πει «Αυτές εδώ είναι οι αρχές με τις οποίες θ’ αγωνιζόμαστε». Έπειτα, εξαρτάται από τη FIA και τις ομάδες να συνεργαστούν για να εξασφαλιστεί ένα συνεπές σύνολο αθλητικών κανονισμών.

Red Bull Masi
Photo: Red Bull

Ο Wheatley παραδέχτηκε πως είναι δύσκολο να «επιτηρήσεις» τον Max Verstappen, καθώς είναι ένας οδηγός που αγωνίζεται στο όριο των κανονισμών. Παράλληλα, όμως, αναφέρθηκε τόσο στον Ολλανδό, όσο και στον Lewis Hamilton, λέγοντας πως είναι «γνήσιοι οδηγοί αγώνων».

Νομίζω πως εάν κοιτάξεις οποιονδήποτε κορυφαίο αθλητή, σε κάθε άθλημα, όλοι ανεβάζουν τον πήχη, αντιμετωπίζουν τον καθένα γύρω από αυτούς. Συνεπώς, κάνουν πολύ δύσκολο έργο την «επιτήρησή» τους σε κάποιες στιγμές. Ο Max είναι ένας γνήσιος, 100% οδηγός αγώνων, όπως είναι και ο Lewis. Αυτό που είδαμε την περσινή χρονιά ήταν μία γιγαντιαία μάχη κι ελπίζω πως θα έρθουν στο μέλλον πολύ περισσότερες ανάλογες.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η έρευνα της FIA είναι σημαντική για τη μελλοντική πορεία της Formula 1. Η ομοσπονδία είναι η μόνη που μπορεί να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και να θέσει τα όρια στα οποία θα διεξάγονται οι μάχες στην πίστα τα επόμενα χρόνια.

Αξιολογούμε τους οδηγούς της Formula 1 για τη σεζόν του 2021.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles