spot_img

Rossi: «Τυχερός που τερμάτισα»

Ο Valentino Rossi, είχε έναν πολύ κακό αγώνα στο GP Ισπανίας, καθώς αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με τη φθορά των ελαστικών του.

Ο Ιταλός, ήταν στη πρώτη 5άδα μετά τους πρώτους γύρους του αγώνα, αλλά τα ελαστικά τον πρόδωσαν με αποτέλεσμα να είναι ένα κινητό εμπόδιο για τους αντιπάλους του. Ο Rossi τερμάτισε 10ος και λέει πως ήταν πολύ τυχερός που τερμάτισε τον αγώνα.

«Έχανα πολύ στην επιτάχυνση, σπίναρα πολύ και προσπάθησα να αλλάξω την ισορροπία της μοτοσυκλέτας για να περιορίσουμε τη φθορά του ελαστικού. Όχι μόνο δεν ήρθε η λύση, αλλά έχασα και την εμπιστοσύνη μου στο μπροστά. Μετά, 6-7 γύρους πριν το τέλος είχα κι έντονες ταλαντώσεις από το πίσω. Ήμουν τυχερός που τερμάτισα».

Παρά την αισιοδοξία πως τα προβλήματα της Παρασκευής δεν θα τα έβρισκε στην Ισπανία, ο Ισπανός δυσκολεύτηκε και πάλι με το στήσιμο της μοτοσυκλέτας.

«Εδώ δυσκολεύτηκα με τα ελαστικά όλο το σ/κ. Ποτέ δεν είχα καλή αίσθηση. Το σπινάρισμα είναι αναμενόμενο σ’ αυτή την πίστα, αλλά τώρα ήταν χειρότερο. Τα πράγματα με τα ελαστικά αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη. Και ο Vinales δυσκολεύτηκε πολύ. Οι 20 βαθμοί παραπάνω στην άσφαλτο έκαναν τη διαφορά. Ήταν εντυπωσιακό το τι έγινε με τον Maverick».

Παρά το κάκιστο για τα δεδομένα του Rossi αποτέλεσμα, κρατά το γεγονός πως είναι 1ος στη βαθμολογία.

«Είναι κάτι θετικό φυσικά, μετά από έναν τέτοιο αγώνα. Οι Honda έχουν ανακάμψει και αυτό είναι ανησυχητικό. Ο Dani είναι γρήγορος και όχι μόνο εδώ. Πάντα τον υπολόγιζα στους διεκδικητές του τίτλου. Και ο Lorenzo έκανε πολύ καλό αγώνα σε μια δύσκολη για την Ducati πίστα. Είναι ένας πολύ δυνατός οδηγός. Όλα αυτά μας διδάσκουν ότι είναι δύσκολο να κάνει κανείς προβλέψεις».

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles