spot_img

Σαν σήμερα, 13 Οκτωβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1973, ο Jean-Luc Thérier κέρδισε το πρώτο Rally του Σαν Ρέμο για το νεοσύστατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally (WRC). Ο Γάλλος, οδηγώντας μια Renault-Alpine A110 με συνοδηγό τον Jacques Jaubert, άφησε 6 λεπτά πίσω του το Fiat 124 Abarth του Maurizio Verini. Τρίτος τερμάτισε ο Jean-Pierre Nicolas, επίσης με μια Alpine A110.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1981, ο Γάλλος θρύλος των αγώνων Grand Prix Philippe Étancelin άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 84 ετών. Η αγωνιστική του καριέρα ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ‘30 και διήρκησε για πάνω από δυο δεκαετίες, επίτευγμα εξαιρετικά σπάνιο για τα δεδομένα της εποχής. Η μεγαλύτερη επιτυχία του σημειώθηκε το 1934, στον αγώνα 24 ωρών του Le Mans· αναδείχθηκε νικητής μαζί με τον Luigi Chinetti, οδηγώντας μια Alfa Romeo 8C. Επίσης, έτρεξε σε 12 Grand Prix της F1. Η πέμπτη θέση του στο GP Ιταλίας του 1950 τον κατέστησε, σε ηλικία 53 ετών και 249 ημερών, τον γηραιότερο οδηγό που βαθμολογήθηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα – ρεκόρ που πιθανότατα δεν θα καταρριφθεί ποτέ.

Σαν σήμερα
Philippe Etancelin (αριστερά) – Louis Chiron (δεξιά)
Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 12 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1996, ο Damon Hill κέρδισε το Grand Prix Ιαπωνίας και κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην F1. Με αυτό το επίτευγμα έγινε ο πρώτος γιος ενός πρώην πρωταθλητή –του Graham Hill στην προκειμένη περίπτωση– που κατέκτησε τον τίτλο. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Michael Schumacher με την Ferrari και τρίτος ήταν ο Mika Hakkinen της McLaren.

Σαν σήμερα το 2002, ο Jamie McMurray πήρε την πρώτη του νίκη στην μεγάλη κατηγορία του NASCAR, κερδίζοντας στα 500 μίλια του Charlotte. Αυτός ήταν μόλις ο δεύτερος αγώνας του, στη θέση του τραυματία Sterling Marlin. Ο McMurray ηγήθηκε τους τελευταίους 31 γύρους του αγώνα και πήρε μια άκρως απροσδόκητη παρθενική νίκη. Έγινε ο δεύτερος ταχύτερος νικητής στην μεγάλη κατηγορία του NASCAR μετά τον Johnny Rutherford, ο οποίος κέρδισε το 1963 στη Daytona, μόλις στην πρώτη του συμμετοχή.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles