spot_img

Σαν σήμερα, 16 Σεπτεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1951, ο Alberto Ascari κέρδισε το Ιταλικό Grand Prix στη Monza, οδηγώντας μια Ferrari 375. Η νίκη αυτή τον έφερε μόλις δύο βαθμούς πίσω από τον επικεφαλής Juan Manuel Fangio. Ο José Froilán González βρισκόταν άλλους τέσσερις βαθμούς πίσω, στην τρίτη θέση. Απέμενε πλέον μόλις ένας αγώνας, με την μάχη του τίτλου να μαίνεται ανάμεσα στον Fangio και τον Ascari.

Σαν σήμερα το 1955, ο τότε ιδιοκτήτης της ιστορικής πίστας της Indianapolis, Tony Hulman, δημιούργησε το Club Αυτοκίνησης των Ηνωμένων Πολιτειών (USAC). Αυτό ανέλαβε την συνέχιση του τότε κορυφαίου πρωταθλήματος μονοθεσίων στις Η.Π.Α., Championship Auto Racing (μετέπειτα CART). Η αλλαγή αυτή πραγματοποιήθηκε μετά την καταστροφή στο Le Mans το 1955 και τον θάνατο του θρύλου οδηγού Bill Vukovich στο Indianapolis 500 της ίδιας χρονιάς. Εξαιτίας αυτού, ο Αμερικανικός Όμιλος Αυτοκίνησης αποποιήθηκε κάθε αρμοδιότητα περί διοργάνωσης νέων αγώνων και αποχώρησε.

Σαν σήμερα το 1962, ο Graham Hill κέρδισε το Ιταλικό Grand Prix, με τον Richie Ginther να τερματίζει δεύτερος. Οι δυο τους έκαναν το 1-2 για την ομάδα της BRM. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Bruce McLaren με μια Cooper-Climax.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 15 Σεπτεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1984, η πίστα της Imola φιλοξένησε για τελευταία φορά αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σπορ Αυτοκινήτων (WSC). Νικητές ήταν οι Stefan Bellof και Hans-Joachim Stück, οι οποίοι οδήγησαν μια Porsche 956B της ομάδας Brun Motorsport. Στην δεύτερη θέση του 6ωρου αγώνα τερμάτισαν οι Jan Lammers και Jonathan Palmer με την Porsche 956 της Richard Lloyd Racing, 34 δευτερόλεπτα πίσω από τους Bellof/Stück.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 2001, ο Juan Pablo Montoya πήρε την πρώτη του νίκη στην F1 κερδίζοντας το Ιταλικό Grand Prix, μόλις πέντε μέρες μετά την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α. Υπήρξε ένα ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί ο αγώνας, το οποίο τελικά αναιρέθηκε. Προς απόδοση τιμών στα θύματα εκείνης της τραγικής μέρας, η Ferrari κατέβασε τα μονοθέσιά της χωρίς σπόνσορες. Επίσης, το ρύγχος των μπροστινών αεροτομών τους να είναι βαμμένο με μαύρο χρώμα. Εν τέλει νικητής ήταν ο Montoya, με τον Rubens Barrichello δεύτερο και τον Ralf Schumacher τρίτο.

Σαν σήμερα

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 2007, ο Kimi Raikkonen ήταν ο νικητής του Βελγικού Grand Prix, με τον Felipe Massa να τερματίζει δεύτερος. Το αποτέλεσμα αυτό εξασφάλισε στην Ferrari το πρωτάθλημα κατασκευαστών, ύστερα από τον αποκλεισμό της McLaren λόγω του Spygate. Επίσης, ο αγώνας αυτός σήμανε την 100ή εκκίνηση σε Grand Prix για τους Fernando Alonso και Mark Webber. Ο Ισπανός ανέβηκε στο βάθρο μαζί με τους Raikkonen/Massa, ενώ ο Webber σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο τερματισμό του εκείνη τη σεζόν, με μια 7η θέση.

Σαν σήμερα

Ακούστε την τελευταία εκπομπή “Slipstream”, στην οποία αναλύεται το GP Τοσκάνης και σχολιάζονται οι τελευταίες εξελίξεις στην F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles