spot_img

Σαν σήμερα, 15 Σεπτεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1973, η BMW πήρε την πρώτη της νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC). Η νίκη αυτή ήρθε στο Ράλι Αυστρίας δια χειρός Achim Warmbond, οδηγώντας μια BMW 2002Tii με συνοδηγό τον μελλοντικό πρόεδρο της Ferrari και FIA, Jean Todt. Δεύτερος ήταν ο Bernard Darniche με μια Alpine-Renault A110 και τρίτος ήταν ο Per Eklund με ένα Saab 96. Ήταν η μοναδική χρονιά που η Αυστρία φιλοξένησε Ράλι για το WRC.

1973 Rally Austria - Achim Warmbond

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 14 Σεπτεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1985, ο Ayrton Senna πήρε τη δεύτερη νίκη του με την ομάδα της Lotus, στο Βελγικό Grand Prix και την πίστα Spa-Francorchamps. Ο αγώνας είχε μετατεθεί για τον Σεπτέμβριο, διότι το οδόστρωμα παρουσίασε προβλήματα λόγω του πολύ ζεστού καιρού τον Ιούνιο. Ο Senna επικράτησε του Nigel Mansell κατά 28 δευτερόλεπτα, με τον Alain Prost να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου για την McLaren-TAG.

Σαν σήμερα

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 2001, ο Alex Zanardi είχε ένα φρικιαστικό ατύχημα, σε έναν αγώνα για το πρωτάθλημα CART στο Lausitz της Γερμανίας. Ενώ έβγαινε από τα pits, άρχισε να επιταχύνει χωρίς να έχουν ζεσταθεί αρκετά τα ελαστικά του και έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του βγαίνοντας στην μέση της πίστας. Ο Alex Tagliani που ακολουθούσε, δεν πρόλαβε να τον αποφύγει και έπεσε πάνω του με σχεδόν 320 km/h. Ο Zanardi δυστυχώς έχασε και τα δυο του πόδια εξαιτίας του ατυχήματος. Παρόλο που δεν θα αγωνιζόταν με μονοθέσιο ξανά, επανήλθε στην ενεργό δράση δύο χρόνια μετά το ατύχημά του και συμμετείχε σε πολλούς αγώνες αυτοκινήτων τουρισμού και αγώνες αντοχής. Επίσης, έχει διακριθεί σε Παραολυμπιακούς Αγώνες της προηγούμενης δεκαετίας.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 2007, ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού στερήθηκε τον Colin McRae. Ο Σκωτσέζος έχασε τη ζωή του σε ηλικία μόλις 39 ετών, σε ένα ατύχημα με ελικόπτερο κοντά στο σπίτι του, στη Σκωτία. Ο πρωταθλητής του WRC για το 1995 βρισκόταν μέσα στο ελικόπτερο μαζί με τον μικρό του γιο, Johnny, και άλλους δύο οικογενειακούς του φίλους.

Σαν σήμερα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles