spot_img

Σαν σήμερα, 19 Οκτωβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1958 πραγματοποιήθηκε το μοναδικό Grand Prix του Μαρόκο για την F1. Νικητής του αγώνα ήταν ο αείμνηστος Sir Stirling Moss με την ομάδα της Vanwall. Η νίκη αυτή ωστόσο επισκιάστηκε από ένα τραγικό γεγονός για την ομάδα αυτή διότι ο team-mate του Moss, ο Stuart Lewis-Evans, ενεπλάκη σε μια πολύ άσχημη σύγκρουση. Ο 28χρονος αποκόμισε σοβαρά εγκαύματα, στα οποία δυστυχώς υπέκυψε μετά από έξι μέρες.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1981 γεννήθηκε ο Heikki Kovalainen. Ο Φινλανδός βγήκε δεύτερος στο GP2 (τωρινή Formula 2) το 2005 και έκανε το ντεμπούτο στην F1 δύο χρόνια αργότερα. Συνολικά αγωνίστηκε έως το 2013 σε 111 Grand Prix, με τις ομάδες των Renault, McLaren, Team Lotus, Caterham και Lotus F1. Κέρδισε μόλις μία φορά· ήταν στην Ουγγαρία το 2008, με την McLaren. Μετά από μια σεζόν ως δοκιμαστής οδηγός στο DTM, ο Kovalainen αγωνίζεται πλέον αδιάκοπα στην Ιαπωνία και το άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του Super GT. Μάλιστα, το 2016 κατέκτησε τον τίτλο με την ομάδα SARD, οδηγώντας ένα Lexus RCF μαζί με τον Kohei Hirate.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 18 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1985, ο Nigel Mansell κέρδισε το Grand Prix Νοτίου Αφρικής με την ομάδα της Williams, για τη δεύτερη νίκη της καριέρας του. Άφησε πίσω του τον team-mate Keke Rosberg, ενώ ο πρωταθλητής Alain Prost τερμάτισε τρίτος με την McLaren. Ο αγώνας αυτός ήταν και ο τελευταίος στην ιστορία της F1 που πραγματοποιήθηκε την ημέρα του Σαββάτου.

Σαν σήμερα το 1987, ο άσσος των προπολεμικών Grand Prix Hermann Lang άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 78 ετών. Ο πρώην μηχανικός της Mercedes κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Grand Prix του 1939, σε μια σεζόν που διακόπηκε από το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το 1952 αναδείχθηκε νικητής στις 24 ώρες του Le Mans, οδηγώντας μια Mercedes-Benz W194 μαζί με τον Fritz Riess. Επίσης έλαβε μέρος σε δύο Grand Prix της F1 – ένα το 1953 με την Maserati στην Ελβετία, και ένα το 1954 με τη Mercedes στη Γερμανία.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles