spot_img

GP Αραγονίας Race: Ο θρίαμβος του Rins και της Suzuki

Το MotoGP προσέφερε άλλο ένα εκπληκτικό υπερθέαμα, με τον Alex Rins να επικρατεί στο GP Αραγονίας και να γίνεται ο όγδοος διαφορετικός νικητής σε εννέα αγώνες.

Ο Ισπανός της Suzuki άντεξε στην τεράστια πίεση του Alex Marquez και επικράτησε στη γραμμή του τερματισμού για μόλις 0.263s. Ο Joan Mir ολοκλήρωσε το βάθρο με την έτερη Suzuki και πλέον είναι ο νέος επικεφαλής στη βαθμολογία οδηγών. Μάλιστα, έγινε ο πρώτος αναβάτης της Suzuki που τέθηκε πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα μετά το 2000. Δυσάρεστη έκπληξη του αγώνα υπήρξε ο Fabio Quartararo, ο οποίος εκκίνησε από την pole αλλά τερμάτισε μόλις 18ος.

Η εκκίνηση ήταν επεισοδιακή, καθώς ο Maverick Vinales και ο Quartararo σχεδόν ακούμπησαν πριν την πρώτη στροφή. Ο Franco Morbidelli τους ακολουθούσε αλλά δεν μπορούσε να κάνει ουσιαστική κίνηση. Ο Alex Rins έκανε τέλειο πέταγμα και βρέθηκε από την 10η στην 4η θέση, με τους Jack Miller και Joan Mir ακριβώς πίσω του. Παράλληλα, ο Andrea Dovizioso της Ducati έκανε μια καλή εκκίνηση από 13ος, κερδίζοντας πέντε θέσεις.

Οι πρώτοι γύροι είδαν τους Vinales, Quartararo, Morbidelli και Rins να αναζητούν τρόπο προσπέρασης χωρίς αποτέλεσμα. Αυτό επέτρεψε στον Mir να τους πλησιάσει. Οι δύο αναβάτες της SRT Yamaha ανοίχτηκαν πολύ στη στροφή 6 του γύρου 6, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Mir για να ανέβει 3ος.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 18 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Στην τελευταία στροφή του γύρου 8, ο Rins προσπέρασε τον Vinales και τέθηκε επικεφαλής του αγώνα. Στο μεταξύ, ο Marquez έκανε ταχύτατα περάσματα στην πίστα και γρήγορα ξεπέρασε τους Morbidelli και Quartararo για να βρεθεί στην 3η θέση. Ο τελευταίος μάλιστα έδειξε να μην μπορεί να δουλέψει το μπροστινό του ελαστικό και δεν είχε καθόλου ρυθμό. Έτσι έχασε πολλές θέσεις και βρέθηκε οριακά εκτός δεκάδας, με τους επόμενους γύρους να του επιφυλάσσουν περισσότερες απογοητεύσεις.

Στις πρώτες θέσεις, ο Rins κρατούσε μια απόσταση από τον ομόσταυλο Mir και τον Marquez, με τον Ισπανό της Honda να είναι πολύ κοντά. Οι δυο αναβάτες της Suzuki αντάλλαξαν εντυπωσιακά θέσεις στον γύρο 12, με την πρώτη αυτή τριάδα να την χωρίζουν ελάχιστα δέκατα του δευτερολέπτου.

Την ώρα που ο Quartararo συνέχιζε να χάνει κι άλλες θέσεις, απέμεναν έξι γύροι και ο Marquez προσπέρασε τον Mir στην προτελευταία στροφή. Ο εξαιρετικός ρυθμός του τον έφερε μια ανάσα πίσω από τον πρώην team-mate του στη Moto2.

Οι τελευταίοι γύροι είδαν μια συγκλονιστική μονομαχία για τη νίκη. Ο Mir, αδυνατώντας να κρατηθεί μαζί με τους πρωτοπόρους, επικεντρώθηκε στον Vinales που καραδοκούσε. Ο Marquez προσπάθησε να μείνει όσο πιο κοντά γίνεται στη Suzuki του Rins, ώστε να εκμεταλλευτεί το slipstream. Τελικά δεν ήταν αρκετά κοντά για να επιχειρήσει κάποια κίνηση, αρκούμενος έτσι με τη 2η θέση, σε άλλη μια φοβερή του εμφάνιση.

Ο Takaaki Nakagami ολοκλήρωσε την πρώτη πεντάδα, ενώ ακολούθησαν οι Morbidelli, Dovizioso, Crutchlow, Miller και Zarco για την δεκάδα.

Αποτελέσματα GP Αραγονίας

GP Αραγονίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles