spot_img

Σαν σήμερα, 21 Οκτωβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1973, o Benny Parsons στέφθηκε πρωταθλητής στο NASCAR για πρώτη και μοναδική φορά στην καριέρα του. Εκκίνησε τον τελευταίο αγώνα της σεζόν στο Rockingham από την πέμπτη θέση, αλλά ενεπλάκη σε μια σύγκρουση με τον Johnny Barnes και έπρεπε να μπει στο γκαράζ. Οι ελπίδες του για τον τίτλο έδειχναν να εξανεμίζονται. Παρόλ’ αυτά, τόσο η ομάδα του όσο και μηχανικοί άλλων ομάδων, δούλεψαν εντατικά για να επισκευάσουν κάπως το αυτοκίνητο. Ο Parsons τελικά βγήκε ξανά στην πίστα και συμπλήρωσε αρκετούς γύρους ώστε να πάρει κατάταξη και να βαθμολογηθεί. Τερμάτισε 28ος, 182 γύρους πίσω από τον νικητή David Pearson.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1984 πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας Grand Prix στην πίστα του Estoril. Ο αείμνηστος Niki Lauda εκκίνησε μόλις 11ος αλλά τερμάτισε στη δεύτερη θέση, παίρνοντας έτσι τον τίτλο έναντι του νικητή Alain Prost για την εξωφρενική διαφορά των 0.5 βαθμών. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Ayrton Senna στον τελευταίο του αγώνα με την Toleman, έχοντας ήδη συμφωνήσει με τη Lotus για το 1985.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 20 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1990 οι Ayrton Senna και Alain Prost (ξανα)συγκρούστηκαν στο Grand Prix Ιαπωνίας, με τον Βραζιλιάνο αυτή τη φορά να εμβολίζει “κατά λάθος” τον Γάλλο στην είσοδο προς την πρώτη στροφή του αγώνα. Το αμφιλεγόμενο αυτό συμβάν εν τέλει εξασφάλισε στον Senna τον δεύτερο τίτλο του στην F1. Η ομάδα της Benetton έκανε ένα ανέλπιστο 1-2 με το Βραζιλιάνικο δίδυμο των Nelson Piquet και Roberto Moreno. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Aguri Suzuki με την μικρή ομάδα της Larrousse Lola και έγινε ο πρώτος Ιάπωνας που ανέβηκε στο βάθρο για το Grand Prix της πατρίδας του.

Σαν σήμερα το 2007, ο Kimi Raikkonen κέρδισε το Grand Prix Βραζιλίας και έκλεψε τον τίτλο μέσα από τα χέρια των δύο οδηγών της McLaren, Fernando Alonso και Lewis Hamilton. Ο Φινλανδός πήρε τον μοναδικό του τίτλο στην F1 για μόλις έναν βαθμό, στη πρώτη φορά που τέθηκε επικεφαλής της βαθμολογίας για εκείνη τη σεζόν. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο team-mate του στη Ferrari, Felipe Massa, με τον Alonso να ολοκληρώνει το βάθρο. Ο Hamilton τερμάτισε μόλις έβδομος, αντιμετωπίζοντας προβλήματα με τη McLaren MP4/22.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles