spot_img

Σαν σήμερα, 20 Οκτωβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1963, ο θρύλος του NASCAR Richard Petty κέρδισε με εμφατικό τρόπο στα 400 μίλια της Virginia. Ηγήθηκε τον αγώνα για τους τελευταίους 287 από τους 400 γύρους, αφήνοντας πίσω του τον David Pearson. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Joe Weatherly. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Petty δεν νίκησε με το περιβόητο Plymouth #43, αλλά με το #41. Συγκεκριμένα, από τις 200 νίκες της καριέρας του, οι έξι ήταν με το #41, οι δύο με το #42 και όλες οι υπόλοιπες με το #43.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1974, ο Sandro Munari κέρδισε το πρώτο Rally Καναδά, το οποίο διοργανώθηκε στις λίμνες του Rideau, στα πλαίσια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (WRC). Ο Ιταλός πήρε τη νίκη με μια Lancia Stratos, αφήνοντας 2 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα πίσω του τη Lancia Beta που οδήγησε ο Simo Lampinen.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 19 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1978, ο Σουηδός Gunnar Nilsson δυστυχώς έχασε τη μάχη με τον καρκίνο και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία μόλις 29 ετών. Έλαβε μέρος σε 31 Grand Prix της F1 με την ομάδα της Lotus και πήρε μόνο μία νίκη, στο Βελγικό Grand Prix του 1977. Ο Nilsson επηρεάστηκε βαθύτατα από τον χαμό του φίλου, συναθλητή και συμπατριώτη του, Ronnie Peterson, ο οποίος έχασε τη ζωή του πέντε εβδομάδες νωρίτερα, μετά από μια φρικιαστική σύγκρουση στο Ιταλικό Grand Prix.

Σαν σήμερα το 1983, ο αείμνηστος Ayrton Senna κέρδισε το πρώτο Grand Prix του Macau για την Formula 3, ολοκληρώνοντας μια σεζόν εμφατικής κυριαρχίας στη συγκεκριμένη κατηγορία μονοθεσίων. Ο Βραζιλιάνος οδήγησε για την West Surrey Racing και άφησε πίσω του τον Κολομβιανό Roberto Guerrero και τον πολύ καλό του φίλο και μελλοντικό team-mate, Gerhard Berger.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles