spot_img

Σαν σήμερα, 22 Νοεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1957, ο Enzo Ferrari παρουσίασε την Ferrari 250 Testa Rossa, ένα από τα πιο πετυχημένα σπορ αυτοκίνητα της ιταλικής φίρμας. Η 250 συμμετείχε με επιτυχία σε αγώνες κατά τα τέλη της δεκαετίας του ‘50 και στις αρχές του ‘60. Μεταξύ των διακρίσεών της περιλαμβάνονται οι 3 νίκες στις 24 ώρες του Le Mans (1958, 1960 & 1961) και τις 12 ώρες του Sebring (1958, 1959 & 1961), καθώς και τον αγώνα αντοχής του Targa Florio (1958). Την οδήγησαν σπουδαίοι οδηγοί ανά τα χρόνια όπως ο Phil Hill, ο Olivier Gendebien και ο Dan Gurney.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1995 ο αείμνηστος Colin McRae κέρδισε το Rally Μεγάλης Βρετανίας και κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally (WRC). Έτσι, έγινε ο πρώτος Βρετανός οδηγός που κατάφερε κάτι τέτοιο. Στη δεύτερη θέση, 36 δευτερόλεπτα πίσω, τερμάτισε ο Carlos Sainz Sr. και τρίτος ήταν ο νεαρός Richard Burns, κλείνοντας τη σεζόν εμφατικά για την ομάδα της Subaru. Οι σκηνές με τον McRae να κάνει “donuts” με το Impreza του στο τέλος της τελευταίας Ειδικής Διαδρομής παραμένουν ακόμη χαρακτηριστικές.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 21 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό
  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 2001, η ομάδα F1 της Prost Grand Prix τέθηκε σε καθεστώς πώλησης από το αρμόδιο γαλλικό δικαστήριο, λόγω υπέρογκων χρεών που πλησίαζαν τα 30 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, ο επικεφαλής Alain Prost ήταν πεπεισμένος πως η ομάδα θα αγωνιζόταν την επόμενη σεζόν. Τελικά τερμάτισε και επίσημα τις λειτουργίες της λίγο πριν το ξεκίνημα της σεζόν του 2002. Συνολικά αγωνίστηκε σε 83 Grand Prix, καταγράφοντας μόλις 3 παρουσίες στο βάθρο.

Σαν σήμερα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles