spot_img

Σαν σήμερα, 24 Σεπτεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1947 γεννήθηκε ο Γάλλος οδηγός αγώνων rally, Bernard Béguin. Είναι γνωστός για τη νίκη που πήρε στον Γύρο της Κορσικής το 1987, οδηγώντας μια BMW M3 στα χρώματα της Rothmans – αυτή ήταν η μοναδική του νίκη στο WRC, η δεύτερη και τελευταία για την BMW στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα και η πρώτη για την ομάδα της Prodrive. Ο Béguin επικράτησε των Yves Loubet και Miki Biasion, αμφότεροι με Lancia Delta HF.

Σαν σήμερα το 1972, η McLaren εκκίνησε για πρώτη φορά από την pole position, στο Grand Prix του Καναδά, δια χειρός Peter Revson. Ο Αμερικανός τελικά τερμάτισε δεύτερος, σχεδόν 50 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή Jackie Stewart, με τον Denny Hulme να φέρνει την έτερη McLaren στην τρίτη θέση του βάθρου.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1988 σημειώθηκε η τελευταία νίκη για αυτοκίνητο με πίσω κίνηση σε rally του WRC. Το επίτευγμα σημειώθηκε από τον Alain Ambrosino, ο οποίος κέρδισε το rally Ακτής Ελεφαντοστού με ένα Nissan 200SX. Δεν συμμετείχε καμία εργοστασιακή ομάδα στο συγκεκριμένο rally, καθώς οι βαθμοί που έδινε μετρούσαν μόνο για το πρωτάθλημα οδηγών κι όχι των κατασκευαστών.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 23 Σεπτεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1989, ο Gerhard Berger πήρε την πρώτη και μοναδική νίκη του με την Ferrari στη σεζόν, κερδίζοντας το Grand Prix Πορτογαλίας. Ο αγώνας είδε τους Ayrton Senna και Nigel Mansell να συγκρούονται στην πρώτη στροφή του γύρου 48, με τον Βρετανό ωστόσο να είχε ήδη δεχτεί μαύρη σημαία, διότι χρησιμοποίησε την όπισθεν στο pit stop του όταν απέτυχε να σταματήσει σωστά στο pit box της ομάδας του. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Alain Prost με McLaren-Honda και τρίτος ήταν ο Stefan Johansson με την μικρή και αδύναμη ομάδα της Onyx, η οποία έκανε μια τεράστια έκπληξη.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1995, ο David Coulthard πήρε την πρώτη του νίκη στην F1 κερδίζοντας το Grand Prix Πορτογαλίας. Ο οδηγός της Williams εκκίνησε από την pole position και πήρε πρώτος τον τερματισμό, αφήνοντας 7.2s πίσω του την Benetton του Michael Schumacher. Τρίτος ήταν ο Damon Hill με την έτερη Williams.

Σαν σήμερα

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 2000 πραγματοποιήθηκε το πρώτο Αμερικανικό Grand Prix στην θρυλική Indianapolis, η οποία είχε διαφοροποιηθεί ώστε να περιλαμβάνει μια ξεχωριστή διαδρομή στο εσωτερικό του οβάλ σκέλους. Η Ferrari έκανε το 1-2 με τους Michael Schumacher και Rubens Barrichello, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Heinz-Harald Frentzen για την Jordan.

Σαν σήμεραΑκούστε την εκπομπή μας “Slipstream” με την αξιολόγηση των ομάδων στο μέσον της σεζόν και καλεσμένο τον Alex Fontana.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles