spot_img

Σαν σήμερα, 25 Νοεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1907 γεννήθηκε ο Johnny Hindmarsh, νικητής στις 24 ώρες του Le Mans το 1935. Ο Βρετανός μοιράστηκε μια Lagonda M45R Rapide με τον Luis Fontés και πήραν αμφότεροι την καρό σημαία, μετά από 222 γύρους. Δυστυχώς έχασε τη ζωή του σε ηλικία μόλις 30 ετών, όταν είχε ένα δυστύχημα με πολεμικό αεροσκάφος κοντά στο Brooklands, στις 6 Σεπτεμβρίου του 1938.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1920, ο Gaston Chevrolet έχασε τη ζωή του σε ένα τραγικό δυστύχημα την οβάλ πίστα του Beverly Hills, για το Εθνικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων στις Η.Π.Α. Ο Γάλλος ενεπλάκη σε σύγκρουση με τον Eddie O’Donnell και αμφότεροι, μαζί με τους μηχανικούς τους, αποκόμισαν θανάσιμους τραυματισμούς. Ο Chevrolet είχε κερδίσει το Indianapolis 500 του 1919 αλλά δεν πρόλαβε να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Ο επόμενος Γάλλος που κέρδισε τον θρυλικό αυτό αγώνα ήταν ο Simon Pagenaud το 2019, σχεδόν έναν αιώνα μετά.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1981, ο Hannu Mikkola πήρε τη νίκη στο Rally Μεγάλης Βρετανίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally (WRC), με ένα Audi Quattro. Με τον Arne Hertz στο πλάι του ως συνοδηγό, ο Φινλανδός άφησε πίσω το Ford Escort Mk3 του συμπατριώτη Ari Vatanen, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Stig Blomqvist με ένα Lotus Sunbeam της Talbot.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 24 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1982, ο Hannu Mikkola έγινε ο πρώτος οδηγός που κέρδισε το Rally Μεγάλης Βρετανίας τέσσερις φορές. Ο Φινλανδός επικράτησε με ένα Audi Quattro, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το έτερο Audi που οδήγησε η Michele Mouton. Χρειάστηκε να περάσουν 23 χρόνια για να βρεθεί άλλος οδηγός στο WRC που σημείωσε το ίδιο στατιστικό, με τον Petter Solberg. Ο Sébastien Ogier έγινε ο τρίτος τετράκις νικητής του συγκεκριμένου rally, το 2016.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 2001, ο Richards Burns έγινε μόλις ο δεύτερος Βρετανός που κατέκτησε το πρωτάθλημα στο WRC, με μια τρίτη θέση στο Rally Μεγάλης Βρετανίας. Ο άσσος της Subaru, με συνοδηγό τον Robert Reid, μπήκε στην ίδια λίστα με τον Colin McRae. Νικητής του rally ήταν ο Marcus Grönholm με ένα Peugeot 206, με δεύτερο τον ομόσταυλό του, Harri Rovanperä.

Σαν σήμερα

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 2005, ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά την κατάκτηση του τίτλου στο WRC, ο Richard Burns έχασε τη μάχη με τον καρκίνο και έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 34 ετών. Έχοντας διαγνωστεί με καρκίνο στον εγκέφαλο πριν το τελευταίο rally του 2003, ο Burns πάλεψε με τη νόσο για 2 χρόνια, αλλά δυστυχώς δεν βγήκε νικητής.

Σαν σήμερα το 2012, έλαβε χώρα το συγκλονιστικό Grand Prix Βραζιλίας στο Interlagos. Νικητής ήταν ο Jenson Button, παίρνοντας την τελευταία νίκη της καριέρας του στην F1 και την πιο πρόσφατη για την McLaren μέχρι σήμερα. Δεύτερος τερμάτισε ο Fernando Alonso, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον Sebastian Vettel για τον τίτλο. Ο Γερμανός της Red Bull, έχοντας πέσει τελευταίος μετά από ένα συμβάν στον πρώτο γύρο, ανέκαμψε και τερμάτισε 6ος ώστε να πάρει τον τίτλο για 3 βαθμούς. Επίσης, ο αγώνας αυτός ήταν και ο τελευταίος για τον θρύλο Michael Schumacher.

Σαν σήμερα το 2018, η Mercedes έκανε το 1-2 στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, με τον Lewis Hamilton να επικρατεί έναντι του Valtteri Bottas. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Sebastian Vettel της Ferrari. Ο αγώνας αυτός παραμένει ο πιο πρόσφατος στην F1 για τον Fernando Alonso, ο οποίος θα επιστρέψει στο grid το 2021.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles