spot_img

Σαν σήμερα, 28 Νοεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1957 γεννήθηκε ο Σουηδός άσσος των αγώνων rally, Mats Jonsson. Συμμετείχε σε 40 events του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally (WRC) στο διάστημα μεταξύ 1979 και 2007. Μάλιστα, κέρδισε δύο φορές μέσα στην πατρίδα του –το 1992 και 1993– οδηγώντας ένα Toyota Celica.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1963 έφυγε από τη ζωή ο Lee Wallard, σε ηλικία 53 ετών. Είναι γνωστός για τη νίκη του στο θρυλικό Indianapolis 500, το 1951. Μία εβδομάδα μετά τη νίκη του, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά σε έναν αγώνα που έλαβε χώρα στο Reading της Pennsylvania. Χρειάστηκε εκτεταμένες χειρουργικές επεμβάσεις, αλλά τρία χρόνια μετά δοκίμασε να προκριθεί ξανά για το Indianapolis 500. Εν τέλει ήταν πολύ αργός για να του δοθεί το πράσινο φως και αποφάσισε να αποσυρθεί από τους αγώνες.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 27 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1966, ο παγκόσμιος πρωταθλητής John Surtees συμφώνησε να τρέξει με την Honda για το 1967. Ο Surtees παραιτήθηκε από την Ferrari μεσούσης της σεζόν και την ολοκλήρωσε με την Cooper, παίρνοντας μάλιστα τη νίκη στο Grand Prix Μεξικού. Η αγωνιστική εμβέλεια του Βρετανού βοήθησε την Honda να βελτιωθεί και οδήγησε σε μια νίκη, στο Ιταλικό Grand Prix του 1967.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 1985, ο “Ιπτάμενος Φινλανδός” Henri Toivonen και ο Βρετανός συνοδηγός του, Neil Wilson, πήραν τη νίκη στο Rally Μεγάλης Βρετανίας με την καινούρια Lancia Delta S4. Το έτερο αυτοκίνητο του Markku Alén και Ilkka Kivimäki τερμάτισε στη δεύτερη θέση, για ένα ιστορικό 1-2 της Lancia. Τρίτος τερμάτισε ο τοπικός ήρωας Tony Pond, με την επίσης καινούρια MG Metro 6R4.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles