spot_img

GP Μπαχρέιν FP2: Hamilton ταχύτερος, Albon στον τοίχο

Ο Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη δεύτερη περίοδο δοκιμών του GP Μπαχρέιν, όπου είχαμε δύο κόκκινες σημαίες.

Ο Βρετανός μπήκε στη δεύτερη περίοδο και συνέχισε από εκεί που είχε μείνει νωρίτερα. Με χρησιμοποιημένη soft γόμα στο τελευταίο 15λεπτο της διαδικασίας, έγραψε το 1:28.971 και πήρε και πάλι την 1η θέση. Ο χρόνος του όμως ήταν κάτι λιγότερο από 0.1s ταχύτερος σε σχέση με το FP1. Η διαδικασία ήταν αρκετά παράξενη και κοντά σε αυτό που θα δούμε στον αγώνα. Η θερμοκρασίες ήταν σχετικά υψηλές και η συλλογή δεδομένων ήταν σημαντική. Οι ομάδες χρησιμοποίησαν και τις τρεις γόμες ελαστικών.

Διαβάστε επίσης: Πρωταθλητής και στο μισθό ο Ηamilton

Στην 2η θέση ακολούθησε ο Max Verstappen με την Red Bull. O Ολλανδός ήταν πολύ γρήγορος και έγραψε τη ταχύτερη επίδοση του με την medium γόμα ελαστικών. Η απόσταση του από τον Hamilton ήταν στα 0.2s, έχοντας και ταχύτερο τελευταίο κομμάτι. Στην 3η θέση ακολούθησε ο Valtteri Bottas με την δεύτερη Mercedes, o οποίος δεν έκανε αντιπροσωπευτικό χρόνο.

Όλοι οι οδηγοί παραπονούνταν για τη φθορά των ελαστικών. Ιδιαίτερα τα πίσω είχαν έντονη φθορά, από τον πρώτο μάλιστα χρονομετρημένο γύρο. Τα δεδομένα αυτά μας δίνουν μια εικόνα ότι την Κυριακή θα δούμε στρατηγικές δύο pit-stop.

Ακούστε την εκπομπή για την F1, “Slipstream”, με το preview του GP Μπαχρέιν.

Ο Sergio Perez συνέχισε στη ταχύτητα που ήταν πριν, παίρνοντας την 4η θέση. Ο χρόνος του ήταν 0.432s μακριά από την κορυφή και 0.059s μπροστά από τον Daniel Ricciardo. H Renault βελτιώθηκε στη δεύτερη διαδικασία, με την McLaren να πέφτει πίσω. Ο Pierre Gasly πήρε το δεύτερο σερί Top 6, μπροστά από τους Lando Norris και Lance Stroll.

Οι Daniil Kvyat και Alex Albon έκλεισαν τη 10άδα, αλλά έγραψαν τη ταχύτερη προσπάθεια τους με τη Medium γόμα. Ο δεύτερος όμως, είχε έξοδο στην τελευταία στροφή και διέλυσε την RB16 του. Αυτή ήταν η πρώτη από τις δύο κόκκινες σημαίες στη διαδικασία. Η δεύτερη ήρθε αμέσως μετά τη πρώτη, όταν ένας σκύλος έκανε την επέλασή του στη πίστα.

Ο Esteban Ocon βρέθηκε στην 11η θέση με την Renault, μπροστά από την πρώτη Ferrari. O Sebastian Vettel με πολλά παράπονα κραδασμών, ήταν 12ος, 1.1s μακριά από την κορυφή. Ο Carlos Sainz χώρισε τις δύο Ferrari, με τον Charles Leclerc μπροστά από τον Antonio Giovinazzi. O Kevin Magnussen ήταν 16ος, με την Haas να δυσκολεύεται. Ο Nicholas Latifi για την Willaims πήρε την 18η θέση, όντας 2s μακριά από την κορυφή.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Αποτελέσματα FP2, GP Μπαχρέιν

Δείτε τα GP Ουγγαρίας και Μπαχρέιν για το eSports Πρωτάθλημα του automotonews.gr, F1 Greek Mini Series

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles