spot_img

Σαν σήμερα, 29 Νοεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1975, ο δις-πρωταθλητής Graham Hill σκοτώθηκε μαζί με τον προστατευόμενο οδηγό του, Tony Brise, σε ένα δυστύχημα με αεροπλάνο στον Βορρά του Λονδίνου. Μέσα στο αεροπλάνο βρίσκονταν άλλα τέσσερα μέλη της ομάδας του Hill: ο Tony Alcock, ο Ray Brimble, ο Terry Richards και ο Andy Smallman. Κάνεις τους δεν επέζησε του συμβάντος. Η τραγωδία συνέβη υπό συνθήκες άσχημου καιρού και ομίχλης, καθώς η ομάδα επέστρεφε από ένα τεστ που είχε κάνει στο Paul Ricard ώστε να προετοιμάσει το νέο της μονοθέσιο για το 1976. Φυσιολογικά, η ομάδα δεν μπορούσε να συνεχίσει και οι υποδομές της εξαγοράστηκαν από τον Walter Wolf ο οποίος, με τη βοήθεια της Hesketh και της Williams, δημιούργησε την δική του ομάδα στην F1.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 28 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1984, η αυλαία της σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally (WRC) έκλεισε με το Rally Μεγάλης Βρετανίας. Ο Ari Vatanen πήρε την τρίτη του νίκη μέσα στη χρονιά, οδηγώντας ένα Peugeot 205 T16 με συνοδηγό τον Terry Harryman. Στην δεύτερη θέση, σχεδόν 1 λεπτό πίσω, τερμάτισαν οι Hannu Mikkola/Arne Hertz με ένα Audi Quattro. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Per Eklund και Dave Whittock, συμμετέχοντας με ένα Toyota Celica.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 2015, ο Nico Rosberg επικράτησε του πρωταθλητή Lewis Hamilton και πήρε τη νίκη στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι. Έτσι, έκλεισε τη χρονιά με τρεις νίκες στους τρεις τελευταίους αγώνες, κάτι που έμελλε να αποδειχθεί κρισιμότατο στην ψυχολογία του ενόψει του 2016. Ο Kimi Raikkonen της Ferrari τερμάτισε στην τρίτη θέση. Το συγκεκριμένο Grand Prix ήταν το τελευταίο για τους δύο οδηγούς της Manor, Will Stevens και Roberto Merhi, όπως και για τον Pastor Maldonado.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles