spot_img

Σαν σήμερα, 30 Σεπτεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1946 γεννήθηκε ο Γερμανός θρύλος των αγώνων, Jochen Mass. Κέρδισε το Ισπανικό Grand Prix του 1975 με την McLaren, ενώ ήταν και νικητής στις 24 ώρες του Le Mans το 1989 με την Sauber-Mercedes. Πέραν του θριάμβου του στην πίστα La Sarthe, κατά τη δεκαετία του ‘70 και του ‘80 νίκησε πάρα πολλούς αγώνες με την Porsche στις κατηγορίες Group 5, Group 6 και Group C των αγώνων αντοχής.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1979, ο Alan Jones πήρε την τέταρτη νίκη του σε πέντε αγώνες, επικρατώντας στο Grand Prix του Καναδά. Ο Αυστραλός άφησε τον Gilles Villeneuve της Ferrari να ηγηθεί τα πρώτα σκέλη του αγώνα και, στον γύρο 44 από τους 72, προσπέρασε τον τοπικό ήρωα κι έκτοτε η πρωτοπορία του δεν απειλήθηκε. Το αγωνιστικό τριήμερο, τελείως απροσδόκητα, είδε τον Niki Lauda να αποσύρεται από την F1. Η ομάδα της Brabham τον αντικατέστησε με τον νεοφερμένο Ricardo Zunino.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1984, οι Peter Brock και Larry Perkins κέρδισαν στα 1000 χιλιόμετρα του Bathurst με ένα Holden VK Commodore. Ο αγώνας αυτός σήμανε το τέλος της μεγάλης κατηγορίας Group C για τα αυτοκίνητα τουρισμού. Οι Brock/Perkins τερμάτισαν δύο γύρους μπροστά από το έτερο αυτοκίνητο της ομάδας τους, το οποίο οδήγησαν οι John Harvey και David Parsons.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 29 Σεπτεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1997 γεννήθηκε ο Ολλανδός ταλαντούχος οδηγός, Max Verstappen. Ο γιος του Jos Verstappen έκανε ντεμπούτο στην F1 το 2015 με την Toro Rosso, σε ηλικία μόλις 17 ετών, και έγραψε ιστορία έναν χρόνο μετά όταν κέρδισε το Ισπανικό Grand Prix, έχοντας προβιβαστεί στην ομάδα της Red Bull λίγες μέρες πριν.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 2001, ο Mika Hakkinen κέρδισε τον τελευταίο του αγώνα στην F1, στην πίστα της Indianapolis για το Αμερικανικό Grand Prix. Το Grand Prix ήταν επίσης το τελευταίο που σχολίασε ζωντανά για την τηλεόραση ο θρυλικός commentator, Murray Walker.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 2009, ο Φινλανδός βετεράνος των αγώνων rally Pentti Airikkala άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών. Έλαβε συμμετοχή σε 37 rally του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με αυτοκίνητα ποικίλλων κατηγοριών, με την καριέρα του να ξεκινά το 1973 και να ολοκληρώνεται το 2003. Η μεγαλύτερη στιγμή του σημειώθηκε στο Rally Μεγάλης Βρετανίας του 1989 όταν κέρδισε για πρώτη και τελευταία φορά, πίσω από το τιμόνι ενός Mitsubishi Gallant VR-4.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles