spot_img

Σαν σήμερα, 7 Νοεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1956 γεννήθηκε ο Jonathan Palmer, πατέρας του πρώην οδηγού της F1 και νυν αναλυτή αγώνων για τη Βρετανική τηλεόραση, Jolyon Palmer. Ο πατέρας Palmer έκανε το ντεμπούτο του στην F1 το 1983 με τη Williams, έχοντας κατακτήσει τους τίτλους της Formula 2 και Formula 3 τα προηγούμενα δύο χρόνια. Έτρεξε συνολικά σε 82 Grand Prix με τις ομάδες των Williams, RAM, Zakspeed και Tyrrell, με καλύτερο τερματισμό του την τέταρτη θέση στο Grand Prix Αυστραλίας του 1987. Επίσης, κέρδισε δύο αγώνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σπορ Αυτοκινήτων (WSC) με την Porsche.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1993, ο αείμνηστος Ayrton Senna πήρε την 41η και τελευταία του νίκη στην F1, κερδίζοντας το Grand Prix Αυστραλίας με τη McLaren. Ο μακροχρόνιος ανταγωνιστής του, Alain Prost, τερμάτισε δεύτερος με τη Williams, στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του. Την καριέρα του έκλεισε επίσης και ο Riccardo Patrese, ο οποίος μέχρι το 2008 κατείχε το ρεκόρ για τις περισσότερες εκκινήσεις σε αγώνες της F1, με 253.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 6 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1999, ο Tommi Mäkinen τερμάτισε τρίτος στο Rally Αυστραλίας κι εξασφάλισε τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο του στο WRC. Νικητής ήταν ο άσσος της Subaru Richard Burns, ο οποίος επικράτησε για 11 δευτερόλεπτα του Ισπανού Carlos Sainz Sr.

Σαν σήμερα

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 2010, ο Jorge Lorenzo κέρδισε το Grand Prix της Valencia για το MotoGP, στην πίστα Ricardo Tormo. Δεύτερος τερμάτισε ο Casey Stoner, στον τελευταίο του αγώνα με την Ducati. Τη θέση του στην ομάδα πήρε ο Valentino Rossi, ο οποίος τερμάτισε στην τρίτη θέση.

Σαν σήμερα, επίσης το 2010, ο Sebastian Vettel κέρδισε το Grand Prix Βραζιλίας και πήρε την ένατη νίκη της καριέρας του στην F1, ενισχύοντας τις ελπίδες του για τον τίτλο. Ο αγώνας είδε τον Nico Hulkenberg της Williams να εκκινεί από την pole position, μετά από την έκπληξη του νεαρού Γερμανού στις κατατακτήριες δοκιμές. Έχασε θέσεις πολύ σύντομα, με τη μάχη για τη νίκη να τίθεται μεταξύ των δύο οδηγών της Red Bull. Ο Vettel μπήκε πρώτος στα pits για την αλλαγή ελαστικών και διατήρησε την πρωτοπορία μέχρι το τέλος.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles