spot_img

Haas: Θα πάρουμε ρίσκο αν φέρουμε δύο rookies

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Haas, Guenther Steiner, εξέφρασε επιφυλάξεις σχετικά με την επιλογή άπειρων οδηγών για το 2021, χωρίς ωστόσο να την αποκλείσει.

Είναι γνωστό εδώ και μερικές εβδομάδες πως η Haas δεν θα συνεχίσει τη συνεργασία της με τους Romain Grosjean και Kevin Magnussen. Οι δύο οδηγοί θα αποχωρήσουν στο τέλος της χρονιάς, με τις φήμες να θέτουν ως βασικούς αντικαταστάτες τους Mick Schumacher και Nikita Mazepin. Οι νεαροί αυτοί οδηγοί αδιαμφισβήτητα έχουν πολλά να προσφέρουν στην ομάδα.

Ο 21χρονος Mazepin βρίσκεται στη δεύτερη σεζόν του στη Formula 2 και έχει κερδίσει σε δύο αγώνες. Είναι ένας από τους οικονομικά ισχυρότατους οδηγούς του σπορ, με την αγωνιστική του πορεία να έχει στηριχθεί οικονομικά από τον Ρώσο πατέρα του.

Ο επίσης 21χρονος Mick Schumacher δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ο γιος του θρύλου Michael Schumacher και αυτή τη στιγμή είναι ο επικεφαλής στη φετινή βαθμολογία της Formula 2. Αποτελεί μέλος της αγωνιστικής Ακαδημίας της Ferrari, η οποία προμηθεύει την ομάδα της Haas με πελατειακούς κινητήρες.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 7 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Guenther Steiner ξεκαθάρισε πριν το GP Εμίλια-Ρομάνια ότι δεν έχουν επισημοποιηθεί ακόμη οι αντικαταστάτες των Grosjean και Magnussen. Επίσης, διευκρίνισε τα θετικά και τα αρνητικά γύρω από την επιλογή ενός απολύτως νεανικού οδηγικού διδύμου, κάτι που η Haas έχει εξετάσει διεξοδικά. Ο Steiner υπενθύμισε την αλλαγή εποχής που θα έρθει για τα μονοθέσια της F1 το 2022, θεωρώντας την επόμενη και τελευταία σεζόν της τωρινής εποχής ως κατάλληλη για μια επιλογή τέτοιων οδηγών.

Δεν έχουμε αποφασίσει να διαλέξουμε δύο rookies. Νομίζω πως σίγουρα υπάρχει ρίσκο, ειδικά όταν δεν έχουν εμπειρία με την ανάλυση δεδομένων και όλες τις σχετικές διαδικασίες. Υπάρχουν ωστόσο τα τεχνικά μέσα, με τα οποία μπορούν να βοηθηθούν. Ένα θετικό είναι ότι μπορούμε να τους προσαρμόσουμε ευκολότερα στους ρυθμούς της ομάδας μας.
Μπορεί μια τέτοια επιλογή να έχει αξιοποιηθεί ελάχιστες φορές, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται να δουλέψει. Είμαστε διατεθειμένοι να πάρουμε αυτό το ρίσκο και θα αναλάβουμε την ευθύνη σαν ομάδα, είτε δικαιωθούμε είτε όχι.
Η επόμενη σεζόν θα είναι μεταβατική για τη νέα εποχή του 2022. Επομένως, αν πάρουμε δύο νέους οδηγούς, θα το κάνουμε τώρα ώστε να προσαρμοστούν και να είναι έτοιμοι για τους καινούριους κανονισμούς. Για μένα, το να φέρουμε νέους οδηγούς κατευθείαν το 2022 θα είναι πιο ριψοκίνδυνο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” για την F1, με την ανάλυση του GP Εμίλια-Ρομάνια και τον σχολιασμό των τελευταίων εξελίξεων.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles