spot_img

Σαν σήμερα, 8 Δεκεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1983 γεννήθηκε ο Ελβετός άσσος των αγώνων, Neel Jani. Τα πρώτα χρόνια της καριέρας του τον είδαν να συμμετέχει σε μικρές κατηγορίες formula, με ελάχιστα καλά αποτελέσματα. Το 2006 έκανε μια πλήρη σεζόν στην F1 ως δοκιμαστής οδηγός με την Toro Rosso, οδηγώντας στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές όλων των Grand Prix. Εν τέλει αποχώρησε από την ομάδα και αγωνίστηκε για μια χρονιά στα Champ Cars των Η.Π.Α., ανεβαίνοντας στο βάθρο τρεις φορές σε 14 αγώνες. Μετά από άλλη μια μη-παραγωγική σεζόν, ο Jani πήρε τον τίτλο στο A1GP το 2008, μεταφέρθηκε στους αγώνες αντοχής και επικεντρώθηκε αποκλειστικά εκεί. Μέχρι σήμερα μετράει πολλά καλά αποτελέσματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής (WEC), με τις ομάδες των Rebellion και Porsche. Μάλιστα, το 2016 πήρε μια άκρως δραματική νίκη στις 24 ώρες του Le Mans μαζί με τους Romain Dumas και Marc Lieb, καταντώντας και τον συνολικό τίτλο στο WEC.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 7 Δεκεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό
  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 2004 ο Αργεντινός ήρωας της F1, Carlos Reutemann, προσκλήθηκε από την Ferrari να οδηγήσει την μυθική F2004 στο Fiorano. Κατά τη δεκαετία του ‘70 και ‘80 υπήρξε μια σταθερή παρουσία στις μπροστινές θέσεις του grid και σημείωσε 12 νίκες με την ιταλική ομάδα. Ο τότε 62χρονος πρώην οδηγός της Scuderia έκανε 17 γύρους στην πίστα, κάνοντας μετέπειτα λόγο για μια αξέχαστη εμπειρία. Συγκεκριμένα, δήλωσε τα εξής:

Θέλω να ευχαριστήσω τη Ferrari που οργάνωσε αυτή τη συνάντηση. Παρόλο που όλοι είμαστε σε περίοδο διακοπών, το διασκέδασα πραγματικά. Το μονοθέσιο είναι εντυπωσιακό, ειδικά στο κομμάτι της ισχύος. Είναι ένας τελείως διαφορετικός κόσμος, συγκριτικά με ό,τι οδήγησα στη δική μου εποχή. Μπορεί στην τηλεόραση να μοιάζει εύκολη η οδήγηση των νέων μονοθεσίων αλλά μπορώ να σας πω, ύστερα από τη δική μου εμπειρία, πως δεν είναι καθόλου έτσι.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles