spot_img

Σαν σήμερα, 8 Οκτωβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1951 γεννήθηκε ένας εκ των πολλών “ιπτάμενων Φινλανδών” του WRC, ο Timo Salonen. Έλαβε συμμετοχή σε 95 rally και κέρδισε 11 φορές – μία φορά με τη Fiat και τη Mazda, δύο φορές με την Datsun και επτά φορές με την Peugeot. Επίσης κατέκτησε τον τίτλο το 1985, παίρνοντας πέντε νίκες πίσω από το τιμόνι ενός Peugeot 205 T16 Group B.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1961, η εργοστασιακή ομάδα της Lotus σημείωσε την πρώτη της νίκη στην F1, στο Αμερικανικό Grand Prix. Νικητής του αγώνα ήταν ο Innes Ireland, ο οποίος οδήγησε μια Lotus 21. Ο Βρετανός, στο δρόμο του για τη μοναδική του νίκη στην F1, άφησε πίσω του την Porsche 718 του Dan Gurney.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1978, ο αείμνηστος Gilles Villeneuve πήρε την πρώτη του νίκη στην F1 κερδίζοντας μέσα στην πατρίδα του, στο Grand Prix του Καναδά. Ήταν επίσης η πρώτη φορά που φιλοξενήθηκε αγώνας F1 στην πίστα του Île Notre-Dame. Ο Villeneuve άφησε πίσω του τον Jody Scheckter της Wolf, ενώ το βάθρο ολοκλήρωσε ο ομόσταυλός του στη Ferrari, Carlos Reutemann. Η πίστα μετονομάστηκε σε “Circuit Gilles Villeneuve” το 1982, ως απόδοση τιμής προς τον αδικοχαμένο οδηγό που σκοτώθηκε στο Βελγικό Grand Prix εκείνης της χρονιάς.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 7 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 2000, ο Michael Schumacher κέρδισε το Ιαπωνικό Grand Prix και κατέκτησε το πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα με τη Ferrari. Αξίζει να σημειωθεί πως, μέχρι τότε, η ιταλική ομάδα δεν είχε αναδείξει πρωταθλητή οδηγό για σχεδόν δυο δεκαετίες: ο τελευταίος που τα είχε καταφέρει ήταν ο Jody Scheckter, το 1979. Ο Schumi επικράτησε του βασικού διώκτη του, Mika Häkkinen, και έβαλε τέλος στο πολυετές αρνητικό σερί της Scuderia.

Σαν σήμερα το 2006, ο Brian Vickers κέρδισε στα 500 μίλια της Talladega, έχοντας εμπλακεί σε ατύχημα στον τελευταίο γύρο με τους Jimmy Johnson και Dale Earnhardt Jr. Την ώρα που ο Vickers πήρε την πρώτη του νίκη στο NASCAR, ο Johnson κατρακύλησε στη βαθμολογία οδηγών και απέμεναν πλέον έξι αγώνες.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles