spot_img

Έκτακτο: Κρούσμα κορωνοϊού στην Mercedes

Μέλος της ομάδας της Mercedes στην F1 βρέθηκε θετικό σε τεστ λιγότερο από 24 ώρες πριν την έναρξη του αγωνιστικού τριημέρου.

Όπως ανακοίνωσε η ομάδα, το άτομο αυτό ακολουθεί το προκαθορισμένο πρωτόκολλο υγείας και έχει απομονωθεί. Όμως σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν εμπλέκονται οι οδηγοί στη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Η Mercedes έγινε η πρώτη ομάδα που ανακοίνωσε κρούσμα του Covid-19 σε προσωπικό μετά τον Μάρτιο στο Albert Park και την McLaren. Στο πλαίσιο του GP Μ. Βρετανίας ο Sergio Perez έγινε ο πρώτος οδηγός που έχασε αγώνες φέτος λόγο θετικού τεστ. Τη θέση του είχε πάρει ο Nico Hulkenberg.

Προς το παρόν είναι άγνωστο για την επίδραση που θα έχει το θετικό τεστ, καθώς δεν γνωρίζουμε με ποιους έχει έρθει σε επαφή.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 8 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σε κάθε αγωνιστικό τριήμερο η FiA μαζί με την F1 πραγματοποιούν χιλιάδες τεστ για τον Covid-19. Στο πλαίσιο του GP Ρωσίας, είχαν ανακοινωθεί 10 κρούσματα σε 1822 τεστ, τα οποία δεν περιλάμβαναν προσωπικό ομάδων ή θεατές.

Το άρθρο θα ανανεωθεί με κάθε νέα σχετική εξέλιξη…

Updates

Το κρούσμα μέσα στην ομάδα δεν φαίνεται να επηρεάζει προς το παρόν την συμμετοχή της στο GP Άιφελ. Πληροφορίες για επιπλέον κρούσματα μέσα στους Πρωταθλητές δεν υπάρχουν. Οι οδηγοί πραγματοποίησαν κανονικά τη συνέντευξη Τύπου, με τον Hamilton να μιλά για τη δυσκολία του να μείνουν όλοι ασφαλείς. Από την άλλη ο Bottas δήλωσε πως θα ήταν το χειρότερο δυνατό σενάριο να νοσήσει από τον Covid-19.

Update #2

Όλο το προσωπικό της Mercedes έκανε επιπλέον τεστ Covid. Ένα μέλος βρέθηκε θετικό, ενώ άλλο ένα τεστ δεν έβγαλε ακριβές αποτέλεσμα. Συνολικά τέσσερα άτομα έχουν τεθεί σε απομόνωση, ενώ δεν υπάρχει για την ώρα κίνδυνος μη συμμετοχής της ομάδας στον αγώνα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με καλεσμένο τον Πάνο Σεϊτανίδη.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles