spot_img

Σκέψεις για εξαγορά της Force India – Επιστρέφει η Brabham στην F1;

Η νέα φήμη θέλει την επιστροφή του ονόματος της Brabham στην F1, με πιθανή αγορά της Force India.

To Brabham brand, θέλει να ακολουθήσει το μοντέλο που ξεκίνησε η McLaren, καθώς θέλει να λανσάρει γκάμα supercar με το όνομα Brabham. Αυτό προϋποθέτει αγορά μιας τωρινής ομάδας της F1, με σκοπό την προώθηση το μοντέλου σε θέματα marketing.

Η πιο πιθανή ομάδα είναι η Force India, με τους δύο ιδιοκτήτες της να αντιμετωπίζουν σοβαρά νομικά θέματα στην Ινδία, με τις φήμες για πώληση της ομάδας να πηγαίνουν πίσω στο 2015.

Πρόσφατα, ο Vijay Mallya συνελήφθη πρόσφατα στην Αγγλία, βγήκε με εγγύηση, ενώ αναμένεται να βρεθεί στα δικαστήρια στις 18 Μαΐου. Ο έτερος ιδιοκτήτης, Subrata Roy βρίσκεται σε χειρότερη μοίρα, καθώς έχει περάσει τα τελευταία δύο χρόνια στη φυλακή. Με δεδομένο πως δύσκολα θα συνεχίσουν στην F1, ζητούν ανάμεσα σε 200 με 270 εκατ. λίρες για να πουλήσουν την ομάδα. Όμως, τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο πως μπορούν να τη δώσουν για 150 εκατ. λίρες.

Η αναβίωση της Brabham φαίνεται να έχει υποστήριξη από επενδυτές στις ΗΠΑ και το πλάνο για την ομάδα με βάση το Silverstone είναι να μετονομαστεί και να λανσάρει ένα supercar αυτοκίνητο δρόμου. Αυτό θα είναι η αρχή ενός σχεδίου που ακολουθεί η McLaren τα τελευταία 25 χρόνια με τεράστια επιτυχία.

Ο David Brabham, γιος του Sir Jack Brabham, είναι πρώην οδηγός της F1 και νικητής στις 24H του Le Mans και έχει πολλές διασυνδέσεις με τις ΗΠΑ, καθώς έχει αγωνιστεί πολλά χρόνια στα sportscar στο ALMS. Πρόσφατα ξεκίνησε το Project Brabham, με το οποίο θέλει να επιστρέψει το όνομα στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η ομάδα της Brabham ξεκίνησε στην F1 το 1962, παίρνοντας μέρος σε περίπου 400 GP, κερδίζοντας 35 από αυτά και κατακτώντας 4 Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Το 1972, την ομάδα αγόρασε ο Bernie Ecclestone πριν τη παραχωρήσει στα τέλη της δεκαετίας του ’80 για να αναλάβει τα δικαιώματα της F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles