spot_img

Σκληρή κριτική Hamilton για τις πιθανές αλλαγές του 2021

Ο Lewis Hamilton ήταν άκρως επικριτικός με το ενδεχόμενο να αντιστραφεί το grid μετά τις κατατακτήριες από το 2021, βλέποντας τέτοιες επιλογές ως δικαιολογίες για κακές αποφάσεις.

Ο Βρετανός μιλώντας στο GP Σιγκαπούρης, δήλωσε πως αυτοί που προτείνουν λύσεις για το 2021 δεν έχουν ιδέα για τι μιλάνε. Τώρα, στο πλαίσιο του GP Ρωσίας μίλησε περαιτέρω για τις αλλαγές που έρχονται και μόνο καλά λόγια δεν είχε να πει.

Οι αλλαγές που θέλει η F1 και η Liberty Media να φέρει το 2021 τον ανησυχούν, με την άποψη των οδηγών να μην έχει μεγάλο αντίκτυπο σε αυτές.

Είναι ένας προβληματισμός μου. Το γεγονός πως προσπαθούν να αντιστρέψουν το grid και να φέρουν άλλες τέτοιες αλλαγές μου φαίνεται ως δικαιολογία για το ότι δεν κάνουν καλή δουλειά στη διαδικασία αποφάσεων. Γιατί να κάνουν τα μονοθέσια πιο βαριά; Δεν είναι ασφαλές και δεν υπάρχει λόγος να το κάνουν και δεν είναι καλό για το racing εντός πίστας. Η άποψη μου είναι ξεκάθαρη, με ανησυχεί όλο αυτό. Και δεν νομίζω να αλλάξει κάτι από τις συναντήσεις στις οποίες παραβρέθηκα.

Τα μονοθέσια επίσης το 2021 θα αλλάξουν δραματικά με τους νέους κανονισμούς, με το ελάχιστο βάρος να ανεβαίνει από τα 743 κιλά που είναι σήμερα, με τις ζάντες 18 ιντσών και τα stock μέρη που θα έχουν όλα τα μονοθέσια να παίζουν το ρόλο τους. Επιπλέον οι ομάδες εκτιμούν πως τα μονοθέσια μπορεί να είναι και μέχρι 7 δευτερόλεπτα πιο αργά σε σχέση με τα σημερινά, δηλαδή λίγο πιο γρήγορα από αυτά της Formula 2.

Για τον Hamilton ένα τέτοιο ενδεχόμενο μόνο κακό θα κάνει στο σπορ.

Δεν βλέπω το λόγο τα μονοθέσια να είναι πιο βαριά. Θα πηγαίνουμε πολύ πιο αργά. Γιατί η F1 πρέπει να γίνεται πιο αργή; Υποτίθεται κάνουμε βήματα εμπρός με τη τεχνολογία και τις καινοτομίες. Πρέπει να είμαστε ταχύτεροι. Θα έχουμε χειρότερα ελαστικά, πιο βαριά μονοθέσια, θα είναι πιο αργά και όταν μιλάς στους ανθρώπους που αποφασίζουν για τους κανονισμούς απλά δεν καταλαβαίνουν. Κανένας τους δεν έχει αγωνιστεί ποτέ ή σε μονοθέσιο Formula 1. Ξέρω πως δεν είναι εύκολη δουλειά και υπάρχουν πολλοί όπου εμπλέκονται στις αποφάσεις για το μέλλον. Εμείς οι οδηγοί θέλουμε να συμμετέχουμε περισσότερο για καλύτερες αποφάσεις στο μέλλον της F1, όμως δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια διαφορά.

  • Βρείτε μας στο facebook
  • Ακούστε όλες τις εκπομπές για την F1 στο κανάλι μας στο Youtube

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles