spot_img

Σοκαριστικές εικόνες – Θεατές εισέβαλαν στην πίστα πριν τον τερματισμό (vid)

Πριν τον τερματισμό του GP Αυστραλίας, θεατές εισέβαλαν στην πίστα του Άλμπερτ Παρκ, ενώ δίπλα τους περνούσαν μονοθέσια. Μάλιστα το ίδιο το Grand Prix τέθηκε υπό έρευνα.

Έρευνα για το πώς βρέθηκαν θεατές μέσα στην πίστα του Άλμπερτ Παρκ, πριν την ολοκλήρωση του Grand Prix της F1https://automotonews.gr/category/f1/, διεξάγει η FIA. Να δώσουν εξηγήσεις για το περιστατικό – πρωτοφανές κατά τα τελευταία έτη – εισβολής θεατών σε πίστα Formula 1 πριν την ολοκλήρωση του αγώνα στο Άλμπερτ Παρκ, κάλεσαν οι αγωνοδίκες τους διοργανωτές του αγώνα στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης. Ως αιτία αναφέρεται η «εισβολή θεατών στην πίστα, πριν την ολοκλήρωση του Grand Prix Αυστραλίας».

Φωτογραφίες αλλά και βίντεο δείχνουν αρκετούς θεατές να έχουν μπει στην πίστα από ένα άνοιγμα στο φράχτη (το οποίο χρησιμοποιείται για την πρόσβαση του προσωπικού ασφαλείας) και να… σουλατσάρουν την ώρα που τα μονοθέσια περνούν από δίπλα τους! Και αμέσως μετά κατακλύζουν την πίστα, ενώ βαρέα οχήματα προσπαθούν να απομακρύνουν ένα ακινητοποιημένο μονοθέσιο.

Οι αγωνοδίκες κάλεσαν εκπρόσωπο του Australian Grand Prix Corporation (AGPC) να εξηγήσει για ποιο λόγο των τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα ασφαλείας, «δημιουργώντας ένα επικίνδυνο περιβάλλον τόσο για τους θεατές, όσο για τους οδηγούς και το προσωπικό το αγώνα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #110 για τον κόσμο της Formula 1. 

Εκπρόσωπος του AGPC παραδέχτηκε την αστοχία στην εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας και συμφώνησε ότι η απαράδεκτη κατάσταση θα μπορούσε να έχει δραματικές συνέπειες.

«Προφανώς όσα συνέβησαν ήταν αρνητικά. Δημιουργήθηκε σύγχυση στους θεατές με όσα έγιναν στο τέλος του αγώνα, κάτι που δεν αποτελεί πάντως δικαιολογία. Υπήρχε μεγάλος ενθουσιασμός στο κοινό από τον εξαιρετικό αγώνα, που αρκετοί θέλησαν να βρεθούν στην πίστα μετά το τέλος του. Το έπραξαν όμως με μη ασφαλή τρόπο».

 

Μην χάσετε το νυχτερινό GP Μονακό για το ελληνικό eSports πρωτάθλημα, Formula G. 

 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles