spot_img

Συμφώνησε με την LCR Honda ο Alex Rins

Ο Alex Rins αναμένεται να αγωνίζεται στο MotoGP με τη Honda και την LCR από το 2023, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Η αναπάντεχη αποχώρηση της Suzuki από το MotoGP στο τέλος της φετινής σεζόν άφησε χωρίς θέση στο grid του κορυφαίου Πρωταθλήματος μοτοσυκλέτας δύο ταλαντούχους αναβάτες. Πρόκειται για τον Alex Rins, ο οποίος έχει τρεις νίκες σε 90 αγώνες στη μεγάλη κατηγορία και τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2020 στο MotoGP, Joan Mir. Και οι δυο τους είναι αρκετά περιζήτητοι από τις υπόλοιπες ομάδες, με τον Alex Rins να έχει στα χέρια του προτάσεις από την ΚΤΜ, την RNF (αναμένεται να χρησιμοποιεί μοτοσυκλέτες Aprilia από το 2023), την Gresini Ducati και την LCR Honda.

Τελικά, ο Ισπανός αναβάτης κατέληξε στην τελευταία από τις προαναφερθείσες επιλογές, με τη συμφωνία του με την LCR Honda να επιβεβαιώνεται από τον επικεφαλής της ομάδας, Lucio Cecchinello:

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως ο Alex Rins θα είναι ο αναβάτης της LCR Honda CASTROL το 2023. Μόλις ολοκληρώσαμε με την υπογραφή του συμβολαίου και οι 3 πλευρές, επομένως είμαστε επιτέλους σε θέση να το ανακοινώσουμε. Ο Rins είναι ένας έμπειρος αναβάτης, έχει ταχύτητα και αρκετές παρουσίες στο podium. Η εμπειρία που διαθέτει, σε συνδυασμό με την ικανότητά του να δίνει ακριβείς υποδείξεις στους μηχανικούς τους, όπως έχω πληροφορηθεί, σίγουρα θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τη μοτοσυκλέτα μας, θέτοντας ως στόχο το να δίνουμε μάχη για περισσότερα podiums».

Με το φετινό Πρωτάθλημα του MotoGP να βρίσκεται στην καλοκαιρινή του διακοπή, οι κινήσεις των ομάδων για το 2023 συνεχίζονται και θα διαμορφώσουν ορισμένες αλλαγές στο grid. Η Honda, εκτός από τον Alex Rins στην LCR, αναμένεται και στην εργοστασιακή ομάδα να έχει νέο πρόσωπο. Ο Pol Espargaro πρόκειται να συμφωνήσει με την Tech 3 της ΚΤΜ και πιθανότερος αντικαταστάτης του είναι ο Joan Mir.

Ο φετινός αναβάτης της LCR, Alex Marquez, έχει υπογράψει με την Gresini Ducati για το 2023 και θα έχει teammate τον Fabio Di Giannantonio. Κατά συνέπεια, θα αποχωρήσει ο Enea Bastianini ο οποίος θα συνεχίσει είτε στην εργοστασιακή Ducati στη θέση του Jack Miller είτε στην Pramac εφόσον την προαναφερθείσα θέση ως teammate του Francesco Bagnaia πάρει ο Jorge Martin.

Ο Jack Miller, με τη σειρά του, έχει συμφωνήσει με την εργοστασιακή ομάδα της ΚΤΜ και θα είναι ο teammate του Brad Binder, παίρνοντας τη θέση του Miguel Oliveira. Ο Πορτογάλος είναι πιθανό να μετακινηθεί στην RNF την επόμενη σεζόν.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles